In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft zondag beide manches van het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Heerde weten te winnen.

Van Berkel voelde zich sterk en kon in zowel de eerste als de tweede manche een veilige voorsprong opbouwen ten opzichte van de concurrentie.

Op het vernieuwde circuit had Lars gelijk een goed ritme in handen en ging in een hoog tempo rond. Hij zette verschillende snelle tijden op de klok en met een verschil van een seconde op de tweede man pakte hij de pole position.

Bij de start van de eerste manche zat hij er goed vooraan bij en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Gelijk stootte hij door naar de koppositie en liep in een hoog tempo weg bij zijn achtervolgers. Van Berkel werkte vervolgens een gecontroleerde wedstrijd af en won met grote voorsprong.

De start van de tweede manche was net iets minder goed en ook gleed hij in de eerste bocht bijna onderuit. In de eerste chicane kon hij gelijk veel plaatsen goed maken en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Niet veel later nam hij de koppositie in handen en zette aan om een gat te slaan. Dit lukte en net als in de eerste manche liep hij ver weg bij zijn achtervolgers. Lars bleef strak rijden tot aan de finish en sloot ook de tweede manche winnend af.

Met een dubbele manchezege pakte hij de dag overwinning en liep hiermee verder uit in de strijd om de Nederlandse titel.

Rick Wennekes kwam aan de start in de 250 klasse. In de training ging het rijden niet lekker en miste hij de souplesse. Ondanks verwoede pogingen kwam Rick niet verder dan een vierenveertigste tijd. In de eerste manche moest hij vanaf de tweede startrij starten en dit zorgde ervoor dat hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Gedurende de wedstrijd wist hij verschillende plaatsen winst te boeken en kwam op een vierendertigste plaats over de finish. Ook in de tweede manche moest hij vanuit de achterhoede aan een opmars beginnen. Ditmaal ging het rijden beter en wist hij er een zesentwintigste plaats uit te halen. Met deze resultaten eindigde hij op een eenendertigste plaats in het dagklassement.

Aankomende zondag gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in Harfsen.

Recent Posts