In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Lelystad op een tweede plaats geeindigd. Van Berkel trainde in de ochtend als tweede maar kreeg bij de start van de eerste manche een tegenslag voor de kiezen. De crosser uit Veghel kwam ten val en moest vanaf een allerlaatste plaats terug naar voren komen. In het begin had hij veel last van de drukte maar naarmate de manche vorderde kwam hij in een goed ritme en wist nog terug te komen tot in de top drie. In de laatste ronde kwam hij nog aan het achterwiel van de tweede man maar helaas was de tijd tekort om ook deze positie nog voor zich op te eisen waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats.

In de tweede manche vertrok Lars op zijn Husqvarna FC450 als een speer bij de start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist hij de hele manche stand te houden op de eerste plaats maar in de laatste ronde moest hij deze positie toch nog afstaan en kwam teleurgesteld als tweede over de finish.

Met een 3-2 in de manches eindigde Lars op een tweede plaats in het dagklassement en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap 500.

Boyd van der Voorn wist in de tijdtraining van de 250 klasse een goede vijfde tijd neer te zetten in zijn groep. Helaas kreeg hij bij de start van de eerste manche een tegenslag te verwerken want er was een probleem met zijn elektrische starter waardoor hij vanaf een laatste plaats terug naar voren moest zien te komen. Alles gevend kwam Boyd naar voren en finishte op een 23ste plaats. In de tweede manche ging het rijden ondanks een lichte schouderblessure van vorige week goed en wist hij als twaalfde over de finish te komen.

Rick Wennekes was in de training van de 250 klasse net niet snel genoeg om zich voor de A groep te kwalificeren en zette een eenentwintigste tijd neer. In de B groep wist hij zevende en vijfde te worden in de manches maar Rick blijft hard werken om de volgende keer wel in de A groep te komen.

Nadat Danny van den Bosse zich in de training van de 85cc als zevende had weten te kwalificeren, wist hij in de eerste manche een goede start te pakken en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Jammer genoeg ging het rijden niet lekker en zorgde een valpartij ervoor dat hij als elfde over de finish kwam. In de tweede manche was zijn start een stuk minder goed en kwam hij op een negende plaats uit de eerste bocht. Het rijden ging beter maar omdat Danny niet de juiste lijnen reed, verloor hij nog een positie en finishte op een tiende plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een elfde plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend zal het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start komen in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel.

Recent Posts