In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 500 op een zevende plaats geeindigd. Van Berkel reed tussen vele wereldtoppers naar een negende en zevende plaats in de manches, wat hem in het dagklassement een zevende plaats opleverde.

Op zaterdag was er een vrije training waarin van Berkel de snelste tijd op de klok wist te zetten. ‘’In iedere ronde heb ik mijn tijd kunnen verbeteren en dit zorgde voor een goed gevoel voor de wedstrijd op zondag. Hierin werden er verschillende Grand Prix rijders toegevoegd maar ook toen wist ik een achtste tijd neer te zetten, waar ik zeker tevreden mee was,’’ vertelt Lars.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als tiende aan de wedstrijd kon beginnen. Het rijden ging goed en hij wist zich op te werken naar een achtste plaats. Lang wist hij stand te houden op deze positie totdat hij gepasseerd werd en als negende over de finish kwam.

‘’In de tweede manche pakte ik opnieuw een start in de top tien. Door een paar schuivers voor mij en doordat ik zelf een aantal rijders heb weten te passeren, kwam ik aan op een zesde plaats. Het ritme zat er goed in maar op vier ronden van het einde heb ik even mijn motor stil geremd waardoor ik teruggeslagen werd naar een achtste plaats. In de slotfase heb ik alles op alles gezet en heb ik Yentel Martens nog weten te passeren. Dit zorgde ervoor dat ik als zevende over de finish kwam.’’

Met een 9-7 in de manches eindigde Lars op een zevende plaats in het dagklassement.

‘’De motors zijn perfect in orde, veren goed. Daarnaast voel ik me fysiek goed en is er een goede klik met het team. Alles klopt en dan is het mooi dat we het kampioenschap zo kunnen beginnen.’’

In de 250 klasse had het team Boyd van der Voorn en Rick Wennekes in de strijd. Helaas ging het met Rick Wennekes niet lekker in de kwalificatie op zaterdag waardoor hij zich net niet kwalificeerde. Boyd kwalificeerde zich als derde en wist in de tijdtraining op zondag een nette zestiende tijd neer te zetten. Na een goede start in de eerste manche kwam hij op een knappe veertiende plaats over de finish. Bij de start van de tweede manche raakte hij betrokken bij een valpartij. Om te proberen tijd en plaatsen goed te maken, reed hij te gehaast waardoor hij nog twee fouten maakte en niet tot scoren kwam. Met de zeven punten van in de eerste manche eindigde hij op een 22ste plaats in het dagklassement.

Danny van den Bosse wist in de 85cc klasse een top tien plaats te scoren. De dag begon niet helemaal lekker in de training en ondanks verwoede pogingen kwam hij niet verder dan een dertiende tijd. Ook in de eerste manche kon hij het juiste ritme nog niet gevonden krijgen en dit had tot resultaat dat hij genoegen moest nemen met een dertiende plaats. In de tweede manche begon het steeds beter te gaan en wist hij zich vanaf een vijftiende positie terug te knokken naar een tiende plaats.

Voor het Husqvarna SKS Racing NL team staat op zondag 5 mei de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Axel.

Recent Posts