In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is er in de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard niet in geslaagd om WK punten te scoren. Van Berkel kwam er in de eerste manche wel dichtbij maar door een valpartij moest hij in de slotfase de wedstrijd verlaten. In de tweede manche had hij het moeilijk om in zijn ritme te vinden en kwam in dit sterke deelnemersveld op een drieentwintigste plaats over de finish.

‘’In de eerste manche ging het rijden lekker en heb ik lang op een 22ste plaats gereden. Echter met nog een aantal ronden te gaan kwam ik op een dubbelsprong hard ten val. Omdat mijn motor in het hek belandde liep deze schade op waardoor ik de wedstrijd heb moeten verlaten,’’ vertelt Lars.

In de tweede manche hoopte van Berkel zich te kunnen revancheren maar omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen werd het vooral in het tweede deel van de manche zwaar! ‘’In het begin van de manche ging het niet slecht maar na een aantal ronden verloor ik mijn ritme en begon ik tegen mijzelf te rijden. Uiteraard probeer je in je hoofd de knop om te zetten maar dit lukte niet waardoor ik als drieentwintigste over de finish kwam.’’

Met deze resultaten eindigde van Berkel op een vijfentwintigste plaats in het dagklassement. De volgende wedstrijd van het Husqvarna SKS Racing NL team is de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op 13 en 14 april in Oss.

Daguitslag MXGP Valkenswaard:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Clement Desalle 38 Pnt
3 Tim Gajser 36 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 36 Pnt
5 Arminas Jasikonis 36 Pnt
25 Lars van Berkel 0 Pnt

Recent Posts