In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Mill gedomineerd. Na het vallen van het starthek in de eerste manche stuurde hij zijn SKS Husqvarna als leider door de eerste bocht. Gelijk ging het rijden soepel en dit zorgde ervoor dat hij een gat kon slaan op de tweede man. Door een straf tempo aan te houden werd zijn voorsprong groter en groter en dit zorgde ervoor dat hij de manche won met een voorsprong van 43 seconden.

Ook in de tweede manche pakte van Berkel een goede start. ‘’Ik dook op een derde plaats de eerste bocht in en wist gelijk in de eerste ronde door te stoten naar de koppositie. Net als in de eerste manche had ik een goed ritme in handen maar wel remde ik de motor een keer stil met nog drie ronden te gaan. Dit kostte mij 10 seconden maar mijn voorsprong was groot genoeg zodat ik de manche nog met een verschil van 25 seconden op de tweede man winnend af wist te sluiten,’’ vertelt Lars.

Met een dubbele manchezege is Lars de eerste leider in het Open Nederlands Kampioenschap geworden.

Boyd van der Voorn begon met een tiende tijd in de MX2 klasse positief aan de dag. Echter in de manches ging het in de beginfases niet lekker. Dit had tot gevolg dat hij zowel in de eerste als de tweede manche van ver moest komen. Boyd vocht tot aan de finishvlag en dit resulteerde in een 23ste en 20ste plaats. ‘’Ik ben niet helemaal tevreden maar het is niet slecht om het seizoen mee te beginnen,’’ vertelt Boyd.

Met Rick Wennekes ging het rijden niet lekker in de training van de MX2 klasse. Dit had tot gevolg dat hij zich niet kwalificeerde voor de A groep en in de B finale moest rijden. Hierin wist hij in de eerste manche vanaf een zestiende plaats terug te komen naar een derde positie en in de tweede manche wist hij na een top vijf start als winnaar over de finish te komen. Zijn rijden in de tweede manche biedt vertrouwen voor de wedstrijd die komen gaan!

Danny van den Bosse begon overtuigend aan de dag door in de tijdtraining van de 85cc klasse een derde tijd neer te zetten in zijn groep. In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een zesde plaats door de eerste bocht. ‘’Het rijden ging lekker en na een aantal ronden kreeg ik de aansluiting met de vierde man. Helaas viel ik kort daarna een keer stil in een bocht waardoor ik mijn ritme verloor. Toch wist ik er nog een achtste plaats uit te halen,’’ vertelt Danny.

In de tweede manche startte hij in de top tien en werkte zich op naar een zesde plaats. Helaas kon hij dit niet vasthouden en omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, kwam hij ook nog ten val. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij genoegen moest nemen met een vijftiende plaats.

Aankomend weekend zal het Husqvarna SKS team aan de start komen in de Grand Prix van Valkenswaard. Lars van Berkel heeft vandaag van Youthstream een wildcard ontvangen en zal deelnemen in de MXGP klasse.

Recent Posts