In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de wintercross in Groesbeek op zijn naam geschreven. Van Berkel wist beide manches te winnen en pakte hiermee voor de eerste keer in zijn carriere de totaalzege in deze voorjaarscross.

Naast van Berkel kwamen ook Boyd van der Voorn en Rick Wennekes aan de start en wisten op hun 250 machines dertiende en twintigste te worden in de gecombineerde MX1/MX2 klasse.

De zon scheen en het circuit lag er perfect geprepareerd bij. Alle drie de rijders hadden er enorm veel zin in en begonnen enthousiast aan de training. Van Berkel zette een derde tijd op de klok, waar hijzelf niet helemaal tevreden mee was. Van der Voorn kwam uit op de vijftiende tijd en Wennekes sloot de sessie af als zevenentwintigste.

In de eerste manche was het Lars die van de drie rijders de beste start had genomen en begon te jagen op de kopmannen. Binnen een aantal ronden nam hij de leiding in handen en hield goed stand op de eerste plaats. Ondanks dat het rijden niet helemaal lekker ging, gaf hij de eerste plaats niet meer uit handen en kwam als winnaar over de finish. Ook Boyd stond zijn mannetje tussen de zwaardere 450 machines en wist als dertiende over de finish te komen. Ondanks dat Rick een goede start wist te pakken kende hij veel last van harde onderarmen waardoor hij niet voluit kon rijden. Toch vocht hij door en kwam als zevenentwintigste over de finish.

Bij de start van de tweede manche was het van Berkel die te vroeg aan reed en daardoor in de achterhoede door de eerste bocht kwam. Toch wist hij in de eerste ronde al vele plaatsen winst te boeken en begon in te lopen op de kopman. Hij sloop naar het achterwiel toe en sloeg in de slotfase van de wedstrijd toe. Lars hield het tempo strak en kon in de laatste twee ronden een gat slaan en zo de wedstrijd winnend afsluiten. Boyd ging de strijd aan met de concurrentie en had gedurende de wedstrijd vele mooie gevechten, wat resulteerde in een vijftiende plaats. Rick pakte opnieuw een goede start en zat gelijk in een goed ritme. Met de juiste snelheid reed hij de manche uit en kwam als zeventiende over de finish. ‘’Ik ben tevreden over het totale plaatje maar we hebben zeker nog punten waar we aan moeten werken,’’ vertelt Rick.

Voor het Husqvarna SKS Racing NL team was dit een mooie opwarmer voor de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap, welke op 10 maart in Emmercompascuum op het programma staat.

Recent Posts