In Uncategorized

Vanaf de start van het Husqvarna SKS Racing NL team is er een samenwerking met Twin Air. Door de jaren heen ontstond er een vertrouwensband en konden de producten van Twin Air niet meer weggedacht worden van de Husqvarna motoren van het SKS team. ‘’Het SKS Husqvarna team is een zeer professionele organisatie waar wij graag onze naam aan verbinden en uitdragen. Onze jarenlange samenwerking is daarom ook zeer prettig en wij hopen dit nog lang voort te kunnen zetten. Het team is zeer gedreven, maar vooral organisatorisch een goed uitvoerend team. Zeer professioneel. Vanaf het begin van onze samenwerking liep eigenlijk alles al op rolletjes,’’ vertelt Pieter Does van Twin Air BV.

Het zijn niet alleen Twin Air filters die op de SKS Husqvarna’s gemonteerd worden maar verschillende andere producten zorgen voor meer vermogen en bescherming. ‘’Het SKS Husqvarna team maakt gebruik van al onze high performance Twin Air producten voor de Husqvarna motoren. Het begint bij de Powerflow Kit met speciale Air Filters voor meer vermogen en bescherming. Daarnaast maken ze nog gebruik van schuimproducten zoals Skidplate Foam, FootPeg Foam, Radiator Sleeves, AirBoxCovers, en nog vele andere producten voor de Husqvarna. De Husqvarna is qua luchtinlaat weinig veranderd de laatste jaren, waardoor er voor dit jaar weinig vernieuwingen nodig zijn.’’

Door de jarenlange samenwerking weten beide partijen precies wat ze aan elkaar hebben. De gedrevenheid en de wil om alleen voor het maximale te gaan is een belangrijk aspect van de samenwerking maar toch is dat altijd het belangrijkste. ‘’ Het is natuurlijk zeer mooi voor beide partijen als ze mooie resultaten rijden, maar het is uiteraard ons doel om met het zeer professionele bedrijf geassocieerd te worden.’’

Na een goede voorbereiding zal het Husqvarna SKS Team volgend weekend haar eerste wedstrijd rijden bij de wintercross in Groesbeek. Na deze wedstrijd hebben ze nog twee weken voordat de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma staat in Emmercompascuum, gevolgd door de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross een week later in Axel.

‘’We hebben in de winter hard gewerkt om de motoren voor het komende seizoen weer voor iedere rijder afzonderlijk op punt te zetten. Met als basis de nieuwe 2019 modellen van Husqvarna, onze jaren lange ervaring en de ondersteuning van loyale partners zoals Twin Air, is het weer gelukt om technisch de motoren weer op een hoger niveau te brengen. We zijn sinds vorig jaar Authorized  Serive Center geworden voor WP suspension. Uiteraard worden al onze wedstrijdmotoren nu ook voorzien van de professionele lijn WP vering. Kortom we zijn technisch klaar en we hebben rijders met veel potentie, dus laat het seizoen maar beginnen,’’ vertelt teameigenaar Toine Uijttewaal.

In 2018 bestond het team uit Lars van Berkel en Rick Wennekes. Dit jaar zijn Boyd van der Voorn en Danny van den Bosse hierbij gekomen. Alle vier de rijders hebben een goede winter gehad en kijken uit naar de start van het seizoen. ‘’Met Lars van Berkel gaan we het tweede jaar in op de sterke Husqvarna FC450, Boyd van der Voorn en Rick Wennekes in hun 1e jaar op de Husqvarna FC250  en Danny van den Bosse op de Husqvarna TC 85. Hiermee  hebben we een groot team met veel potentie. We hopen meerdere jaren met deze jongens te kunnen blijven werken en ze te begeleiden naar het hoogst haalbare binnen hun mogelijkheden. We zijn zeer gelukkig met de nieuwe wedstrijdindelingen van de KNMV. We zijn er van overtuigd dat het organiseren van ONK’s waarbij de 85cc, 125cc, MX2 en MX1 op 1 dag samen rijden een sterke verbetering is. De Nederlandse top in alle klassen komt dan aan de start, aangevuld met Buitenlandse rijders die voor de dagbonus komen rijden. Dit maakt het voor teams zoals ons ook makkelijker omdat we niet hoeven op te splitsen tussen verschillende wedstrijden op dezelfde dag, tevens is het programma ook voor het publiek aantrekkelijker geworden. We hopen dat het effect heeft en er meer toeschouwers bereid zijn om met dit aantrekkelijke programma een kaartje te kopen.’’ 

Mocht u meer willen weten over Twin Air en het SKS Husqvarna team kijk dan op www.twinair.com en www.husqvarnasksracing.nl  

Recent Posts