In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Britse Hawkstone Park een goede start gemaakt van zijn seizoen. Van Berkel maakte gedurende de dag een mooie stijgende lijn door en wist negende te worden in de tweede manche en kwam in de sterk bezette superfinale als twaalfde over de finish!

Voor Lars was het de eerste wedstrijd en dit merkte hij in de training. ‘’Ik had stiekem toch wat zenuwen en het rijden ging stroef. Dit zorgde ervoor dat ik last kreeg van harde onderarmen en niet verder kwam dan een achttiende tijd. Hier was ik niet tevreden mee en ik wilde het dan ook graag beter doen in de wedstrijd,’’ vertelt Lars.

Ook in de eerste manche voelde het rijden nog niet goed aan. In het begin reed hij wat stijf en kampte met harde onderarmen. In de slotfase begon het beter te gaan en wist hij als zestiende over de finish te komen.

In de tweede manche was het gevoel beter en wist van Berkel vanaf een veertiende plaats terug te komen naar een negende positie. Met deze resultaten had hij zich weten te kwalificeren voor de superfinale waarin de beste MX2-rijders het opnamen tegen de snelste MX1-rijders.

‘’Door een rode vlagsituatie in de MX2 klasse waren de pauzes tussen de manches kort. Dit zorgde ervoor dat we tussen de tweede manche en de superfinale slechts een half uur tijd hadden. Ik mocht pas als 32ste oprijden en had hierdoor geen goede start. In de eerste vijf minuten heb ik flink aangezet en daarna ben ik mijn eigen wedstrijd gaan rijden. Ik kwam uiteindelijk uit op een twaalfde plaats, waarmee ik tevreden terugkeerde naar het rennerskwartier. Het kan altijd beter maar ik heb er tijdens de eerste wedstrijd weleens slechter opgestaan.’’

Volgend weekend zal het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start komen in de wintercross in Groesbeek.

Daguitslag int.wedstrijd Hawkstone Park:

1 Max Anstie 50 Pnt
2 Max Nagl 42 Pnt
3 Ivo Monticelli 38 Pnt
4 Harri Kullas 33 Pnt
5 Petar Petrov 28 Pnt
12 Lars van Berkel 17 Pnt

Recent Posts