In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS team is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen op een zevende plaats geeindigd. Van Berkel reed een sterke wedstrijd maar kwam tijdens de wedstrijd hard ten val met een andere rijder waardoor er een minuut verloren ging. Na deze valpartij herstelde hij zich goed en wist de wedstrijd op een sterke zevende plaats af te sluiten.

Lars had hard getraind voor deze wedstrijd en het Husqvarna SKS team had alles in het werk gesteld om met een goede motor aan de start te komen. Vlak voor de wedstrijd was er nog een 15 liter tank gemonteerd zodat de tankstops beter uit zouden komen.

‘’Ik keek erg naar de wedstrijd uit omdat dit soort wedstrijden mij wel liggen,’’ waren de woorden van Lars voor aanvang van het weekend.

De kwalificatieheat ging over een uur en hierin heeft Lars zich zoveel mogelijk proberen te sparen. Hij kwalificeerde zich als zevende en keek met vertrouwen uit naar de grote finale die over maar liefst twee uur ging. ‘’Tussen de kwalificatieheat en de finale heb ik goed gegeten en gedronken en geprobeerd om zoveel mogelijk rust te pakken. Daarnaast heb ik mijn brillen optimaal geprepareerd en ben ik vroeg naar de start gegaan om mijzelf voor te bereiden,’’ vertelt Lars.

Toen het starthek in de finale naar beneden klapte, kwam Lars als vijftiende door de eerste bocht. Gelijk had hij een goed ritme in handen en wist op de waves al door te springen naar een vijfde positie. Tijdens de wedstrijd besloot Lars om al in een vroeg stadium door de jokerlane te gaan. Achteraf had hij dit misschien beter later in de wedstrijd kunnen doen maar Lars wilde dit gedaan hebben waardoor hij in zijn hoofd rustiger was.

Echter voor de pitstop ging het flink mis met Lars. Op hoge snelheid kwam hij met een andere rijder in aanraking en kwam zwaar ten val. Hierbij bezeerde hij zijn schouder en liep een krom stuur op. Door de valpartij verloor Lars een minuut maar hij bleef knokken voor wat hij waard was en kwam sterk terug.

In de slotfase ging hij de strijd nog aan met de zesde man maar helaas trok hij aan het kortste eind en kwam als zevende over de finish. Hiermee was de crosser uit Veghel de tweede Nederlander in de uitslag. ‘’Het was super. Er had een top vijf plaats in gezeten wanneer ik die zware valpartij niet had meegemaakt maar ik ben zeer tevreden met dit resultaat. Ik wil iedereen bedanken voor de ondersteuning en de fantastische motor die het SKS Husqvarna team voor mij heeft klaar gemaakt.’’

Uitslag Red Bull Knock Out 2018:

1 Nathan Watson2 Glenn Coldenhoff3 Yentel Martens4 Camille Chapeliere5 Todd Kellett7 Lars van Berkel

Recent Posts