In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een succesvol weekend achter de rug. Op zaterdag won hij de strandrace van Lemmer en op zondag mocht hij plaats nemen in de sterk bezette MON-wedstrijd in Reusel.

In Lemmer waren de weersomstandigheden perfect en ook de baan was goed geprepareerd. Ondanks de drukte wist Lars toch een derde tijd neer te zetten in de tijdtraining en keek met vertrouwen uit naar de eerste manche!

In de eerste manche vertrok zijn Husqvarna FC450 als een speer bij de start en als leider kon hij aan de wedstrijd beginnen. In de eerste tien minuten hield hij goed stand op de eerste plaats totdat er een herstart aan te pas moest komen. Ondanks dit bleef van Berkel rustig en wist de daaropvolgende manches als winnaar af te sluiten. In de eerste manche remde hij zijn motor nog een keer stil maar wist toch de manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten. In de tweede manche liep hij nog verder weg en won hij met een verschil van 56 seconden op de tweede man.

Lars had de smaak van het winnen duidelijk te pakken want ook in de superfinale domineerde hij de wedstrijd en won hij na een kopstart met een verschil van 34 seconden op de tweede man.

Een dag later ging hij van start in de MON-wedstrijd in Reusel. Verschillende internationale toppers kwamen hier aan de start waaronder Glenn Coldenhoff. Door een slechte start in de eerste manche moest hij een inhaalrace rijden waarbij hij nog terug kwam naar een vierde plaats. Hier was Lars niet tevreden mee en begon gedreven aan de voorbereiding op de tweede man.

Van Berkel had in de tweede manche een spannende strijd met Mikkel Haarup om de derde plaats. Even moest hij deze positie afstaan maar hij kwam sterk terug en wist de manche op een derde plaats af te sluiten, waardoor hij ook in het dagklassement op een derde plaats eindigde.

Aankomende weekend staat de laatste wedstrijd om de Galvin Cup op het programma in Meijel. Lars staat aan de leiding in deze competitie en hoopt de titel binnen te kunnen halen!

Recent Posts