In Uncategorized

Lars van Berkel van het SKS Husqvarna team is tijdens de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Axel op een tweede plaats geëindigd. Dit resultaat behaalde hij met een vierde en een tweede plaats in de manches.

Nadat Lars van Berkel vorige week in Berghem beiden manches op zijn naam schreef in een wedstrijd om de Galvin Cup, en daardoor de leiding over nam in het kampioenschap, stond hij dit weekend aan de start bij alweer de laatste wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap 500cc.

In de eerste manche in Axel kende Lars een matige start en kwam rond de vijftiende plaats door de eerste bocht. Met sterke rondetijden wist hij nog terug te komen naar een vierde plaats, vlak achter de Belg Ken de Dycker.

In de tweede manche pakte van Berkel een betere start en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Al vrij snel wist hij de derde plaats over te nemen en wist samen met de Dycker en van der Mierden een gat te slaan. Halverwege de manche wist Lars door te schuiven naar de tweede plaats maar zat net te ver achter Sven van der Mierden om hem echt onder druk te zetten. “In de eerste manche kende ik een slechte start, dat gebeurde mij dit seizoen te vaak en daar moet ik echt aan werken voor komend jaar. Opzich ging het rijden verder de hele dag goed. Tweede hier in Axel en tweede in het kampioenschap, daar ben ik dik tevreden mee,” aldus Lars na afloop.

Recent Posts