In Uncategorized

Lars van Berkel uit het SKS Husqvarna team heeft tijdens de Grand Prix van Nederland in Assen een WK punt weten te scoren.

Na een zesentwintigste plaats in de eerste manche wist hij in de tweede manche als twintigste te finishen, waarmee hij het zwaar bevochten punt binnen wist te halen.

Afgelopen weekend werd in Assen de voorlaatste wedstrijd verreden meetellend voor het wereldkampioenschap MXGP verreden. In de week voorafgaand aan de wedstrijd kreeg Lars te horen dat hij alsnog een wildcard kreeg voor de wedstrijd. Assen is een aangelegde baan op het TT circuit dat gedurende het weekend loodzwaar wordt.

Tijdens de kwalificatieheat op zaterdag reed Lars steeds rond de vijfentwintigste plaats totdat hij ten val kwam. Aan de vechtlust van Lars lag het niet want in het resterende deel van de wedstrijd wist hij de verloren plaatsen goed te maken en kwalificeerde zich als vijfentwintigste.

Lars hoopt het op zondag beter te doen en stond gedreven klaar voor de eerste manche. Toen het starthek viel stuurde Lars zijn machine als twintigste door de eerste bocht. Helaas kwam Jeremy van Horebeek vlak voor hem ten val waardoor ook Lars ten val kwam en ver werd teruggeworpen. Helaas kon Lars daarna niet echt een vuist maken en moest hij genoegen nemen met een zesentwintigste plaats.

De start van de tweede manche was minder goed waardoor hij buiten de top vijfentwintig aan de wedstrijd moest beginnen. De hele manche knokte van Berkel voor wat hij waard was en dat werd beloond met zijn allereerste MXGP WK punt.

“Ik vond de baan echt mooi en het publiek was echt geweldig. De eerste manche liep niet zoals ik had gehoopt maar de tweede manche kon ik me gelukkig terug knokken naar mijn eerste MXGP punt,” aldus de SKS Husqvarna-rijder na afloop.

Daguitslag MXGP Assen: 1 Jeffrey Herlings 50 Pnt 2 Antonio Cairoli 44 Pnt 3 Max Anstie 38 Pnt 4 Glenn Coldenhoff 36 Pnt 5 Tim Gajser 34 Pnt 24 Lars van Berkel 1 Pnt

Recent Posts