In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is er in de vijftiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Belgische Lommel niet in geslaagd om WK punten te pakken. De crosser uit Veghel gaf in beide manches alles wat hij had maar moest in het sterke deelnemersveld genoegen nemen met een vijfentwintigste en vierentwintigste plaats.

In de tijdtraining slaagde Lars er niet in om gelijk een goede tijd neer te zetten. Het was bijzonder warm waardoor hij besloot om niet te vaak aan te zetten en zijn energie te sparen voor de rest van het weekend. Later op de dag begon de kwalificatieheat met een tegenslag want hij kwam in een bocht ten val en werd hierdoor teruggeslagen tot in de achterhoede. Lars zette de achtervolging in en probeerde op het zware circuit een constant tempo aan te houden. Ook nu wilde hij niet al te diep gaan omdat hij wist dat er op zondag nog twee loodzware manches op hem te wachten stonden en kwam daardoor niet verder dan een achtentwintigste plaats.

Op zondagochtend was het gevoel gelijk een stuk beter in de warm up en dit gaf hem vertrouwen voor de eerste manche. Toen het starthek viel werd hij gelijk ingesloten waardoor hij rond de dertigste plaats aan de wedstrijd moest beginnen. Het rijden ging goed maar omdat de verschillen tussen de rijders erg klein zijn, was het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Toch wist de crosser uit Veghel verschillende rijders te passeren en kwam uit op een vijfentwintigste plaats.

In de tweede manche kwam hij beter weg bij de start en ging in de beginfase het gevecht aan met de rijders die in staat zijn om punten te pakken. Ook reed hij in deze manche veel beter over de knippen dan in de eerste manche maar helaas was nog niet voldoende om punten te pakken en kwam hij als vierentwintigste over de finish.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Het rijden ging goed alleen in zo’n sterk deelnemersveld was het niet voldoende om punten te pakken. Ik had hier graag punten gereden maar het zat er helaas niet in.”

Daguitslag MXGP Lommel:1 Jeffrey Herlings 50 Pnt2 Antonio Cairoli 44 Pnt3 Max Anstie 36 Pnt4 Romain Febvre 36 Pnt5 Glenn Coldenhoff 35 Pnt25 Lars van Berkel 0 Pnt

Recent Posts