In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de ADAC Masters Series in Tensfeld dichtbij een top tien plaats gekomen.

Na een negentiende plaats in de eerste manche kwam van Berkel sterk terug in de tweede manche waarin hij op een elfde plaats over de finish wist te komen. Ook Rick Wennekes wist met een zeventiende plaats in de tweede manche van de 125 Cup punten te scoren.

In de trainingen lag het circuit van Tensfeld er nog snel bij. Lars zette in de kwalificatie verschillende keren aan en kwam uit op een elfde tijd, met een verschil van 1.8 sec op de snelste man. Dit gaf Lars een goed gevoel en met vertrouwen keek hij uit naar de zondag.

De eerste manche begon met een tegenslag voor van Berkel want op een vijftiende plaats rijdend kwam hij in de eerste ronde met een andere rijder in aanraking en viel. Hierdoor werd hij teruggeslagen naar een laatste plaats en moest aan een inhaalrace beginnen. Van Berkel zette alles op alles en kwam gedurende de wedstrijd nog terug naar een negentiende plaats.

In de tweede manche kwam de crosser uit Veghel vanaf een twintigste plaats terug naar een elfde plaats. Hij bleef strijden tot in de slotfase en probeerde in de laatste bocht de tiende man nog te passeren. Helaas lukte dit net niet waardoor hij als elfde over de finish kwam. Met deze resultaten eindigde hij op een zestiende plaats in het dagklassement.

Rick Wennekes kwalificeerde zich op zaterdag als zesentwintigste in de ADAC Youngster Cup. Helaas kende hij in de eerste manche tegenslag want na een valpartij bij de start kwam hij in het gedrang van de eerste ronde bijna ten val door een andere rijder en kwam hierbij verkeerd terecht op de tank en zijn zadel. Met veel pijn in zijn rug verliet hij de wedstrijd en kwam daardoor niet tot scoren.

In de tweede manche pakte Rick een redelijk goede start en wist na een manche waarin hij vele gevechten heeft gehad, op een zeventiende plaats over de finish te komen. Ondanks de tegenslag in de eerste manche kan hij tevreden terugkijken op het weekend.

Daguitslag ADAC Masters Tensfeld:

1 Tanel Leok 50 Pnt

2 Harri Kullas 44 Pnt

3 Julien Lieber 40 Pnt

4 Jeffrey Dewulf 34 Pnt

5 Matiss Karro 31 Pnt

16 Lars van Berkel 12 Pnt

Daguitslag ADAC 125 Cup Tensfeld:

1 Raivo Dankers 47 Pnt

2 Filip Olsson 45 Pnt

3 Raf Meuwissen 35 Pnt

4 Mario Lucas 30 Pnt

5 Nico Greutmann 30 Pnt

22 Rick Wennekes 4 Pnt

 

Recent Posts