In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross 500 op een zevende plaats geeindigd. Van Berkel kwam tijdens de finale op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde in beide manches van ver buiten de top tien terug naar een achtste plaats en scoorde hiermee hetzelfde aantal punten als de zesde man in het dagklassement.

In zowel de eerste als de tweede manche had Lars teveel wielspin toen het starthek naar beneden klapte waardoor hij in zowel de eerste als de tweede manche rond de vijftiende plaats door de eerste bocht kwam. In de eerste manche ging het rijden goed en werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een negende plaats. Vervolgens begon hij te jagen op de Amerikaan Malcolm Stewart die hij in de laatste ronde nog een plaats terug wist te verwijzen waardoor hij als achtste over de finish kwam.

In de tweede manche had van Berkel moeite om in het juiste ritme te komen. Daarnaast merkte hij dat hij af en toe op het randje aan het rijden was waardoor hij besloot om zijn eigen wedstrijd te gaan rijden. Dit pakte goed uit want opnieuw kwam hij goed terug naar voren en finishte wederom als achtste.

Met tweemaal een achtste plaats in de manches eindigde hij op een achtste plaats in het dagklassement en scoorde hiermee hetzelfde aantal punten als de zesde man. In de eindstand om de Dutch Masters of Motocross 500 is de crosser uit Veghel op een zevende plaats geeindigd.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Ik snap er niets van waarom de starts hier niet wilden lukken omdat de laatste weken de starts eigenlijk perfect gaan. In het begin van het jaar heb ik wat punten laten liggen maar ik ben tevreden met mijn zevende plaats in de eindstand. Het kan altijd beter maar hier moeten we voor volgend jaar weer aan gaan werken want dan hebben we een nieuwe kans.’’

Daguitslag Dutch Masters Lichtenvoorde:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 44 Pnt
3 Max Anstie 40 Pnt
4 Gautier Paulin 36 Pnt
5 Sven van der Mierden 31 Pnt
8 Lars van Berkel 26 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 500:
1 Jeffrey Herlings 200 Pnt
2 Gautier Paulin 156 Pnt
3 Max Anstie 151 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 127 Pnt
5 Sven van der Mierden 99 Pnt
7 Lars van Berkel 71 Pnt

Recent Posts