In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Lelystad op een tweede plaats geeindigd. Van Berkel was in beide manches in de kopgroep te vinden, wat resulteerde in een derde en een tweede plaats in de manches.

Op het harde circuit van Lelystad wist van Berkel in de training een vijfde tijd neer te zetten. Het gevoel op de motor was goed maar de crosser uit Veghel slaagde er niet in om zijn bestaande tijd nog een keer te verbeteren waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfde tijd.

In de eerste manche doseerde hij het vermogen van de Husqvarna FC450 perfect toen het starthek viel en als leider kon hij aan de wedstrijd beginnen. In de eerste vijftien minuten wist hij stand te houden op de eerste plaats maar toen werd hij gepasseerd. Omdat hij vervolgens de lijnen van de kopman overnam, begon hij twee seconden per ronde sneller te rijden en bleef in de buurt bij de kopman.  Lang reed Lars op een tweede plaats maar bij het passeren van een achterblijver kwam hij verkeerd uit waardoor hij werd gepasseerd en uiteindelijk derde werd.

In de tweede manche was zijn start opnieuw goed en gelijk nam hij de tweede plaats in handen. Lars werkte een sterke wedstrijd af en was de hele manche op anderhalve seconde van de kopman te vinden, wat hem een tweede plaats opleverde.

Met een 3-2 in de manches eindigde van Berkel op een tweede plaats in het dagklassement.

Daguitslag ONK 500 Lelystad:
1 Luca Nijenhuis 100 Pnt
2 Lars van Berkel 86 Pnt
3 Sven van der Mierden 86 Pnt
4 Roy van Heugten 76 Pnt
5 Ian van der Kolk 72 Pnt

Recent Posts