In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Veendam dichtbij de eindzege gekomen. Van Berkel wist in beide manches als tweede over de finish te komen, waarmee hij de dagzege gepakt zou hebben. Echter in de eerste manche kreeg hij een straf van vijf plaatsen omdat zijn machine een paar tienden teveel aan geluid produceerde waardoor hij nu genoegen moest nemen met een vierde plaats in het dagklassement.

Lars trainde in de ochtend als vierde maar kwam vervolgens niet heel goed uit de start in de eerste manche. Snel wist hij zich op te werken naar een derde plaats maar had het moeilijk om de twee kopmannen te volgen. Lars probeerde de schade te beperken en kon doorschuiven naar een tweede plaats toen de tweede man ten val kwam. Vervolgens zette hij alles op alles om de kopman nog te passeren maar helaas lukte dit niet en kwam binnen drie seconden van de winnaar als tweede over de finish. Helaas kreeg hij na de finish een tegenslag te verwerken want bij de geluidskeuring produceerde zijn motor net een paar tienden teveel aan geluid waardoor hij vijf plaatsen teruggezet werd en op een zevende plaats werd geklasseerd.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Hij dook als leider de eerste bocht in maar in de tweede bocht werd hij gepasseerd en viel terug naar een tweede positie. In de beginfase kon hij de kopman niet volgen maar na een aantal ronden begon hij dichterbij te komen. Echter omdat de manche met vijf minuten was ingekort, kwam van Berkel tijd tekort om het gat helemaal te dichten en finishte als tweede. Extra zuur is het feit dat van Berkel de dagzege had gepakt wanneer hij niet de straf na de eerste manche had gekregen. Nu moest hij genoegen nemen met een vierde plaats en heeft in de strijd om de titel kostbare punten verloren.

Aankomende zondag zal Lars aan de start komen in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Emmercompascuum.

Recent Posts