In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft zijn eerste dubbele mancheoverwinning in een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap binnen. Afgelopen zaterdag zegevierde de crosser uit Veghel op het circuit van Den Dungen en maakte hiermee belangrijke punten goed in de strijd om de titel.

Lars trainde in de ochtend als zevende. ‘’Ik had een goed gevoel op de baan maar dit was niet helemaal in mijn tijd te zien. Het circuit lag er ondanks de regenval perfect bij maar omdat deze toch iets kleiner is geworden, wist ik dat een goede start in de manches van groot belang was,’’ vertelt Lars.

In de eerste manche zat van Berkel er goed vooraan bij met de start. Even moest hij in het ritme komen alvorens hij het gat tot aan de kopman begon te dichten. Niet veel later begon hij de kopman onder druk te zetten en toen deze een foutje maakte, kon Lars hem passeren en de manche winnend afsluiten.

De start van de tweede manche was net iets minder goed maar van Berkel ging gelijk in de aanval en begon plaatsen winst te boeken. ‘’In de derde ronde kon ik de koppositie al over nemen. Vervolgens wist ik een gat te slaan maar omdat ik tegen het einde van de wedstrijd wat fouten begon te maken, kon de tweede man terug komen. Ik heb hem erachter weten te houden en pakte hiermee mijn eerste dubbele manchezege van dit seizoen.’’

Recent Posts