In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Rhenen een goede snelheid laten zien.

Van Berkel begon in beide manches in de top drie en reed op het technische circuit twee goede manches. Dit zorgde in de eerste manche voor een vijfde plaats en in de tweede manche kwam hij op een vierde plaats over de finish.

Circuit Kwintelooyen in Rhenen lag er mooi geprepareerd bij. Daarnaast was het goed weer waardoor het circuit er gedurende de dag helemaal droog in lag. Dit zorgde er wel voor dat de baan behoorlijk hard was en met de daarbij horende hoogteverschillen gaf dit toch wel een internationaal tintje aan het geheel.

In de training had Lars een goed gevoel op de baan maar lukte het hem niet om een hele scherpe tijd neer te zetten. Na verschillende snelle ronden kwam de crosser uit Veghel uit op een achtste tijd, wat nog ruim voldoende was voor een goede plaats achter het starthek.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche reageerde van Berkel goed maar net over het hek ging hij iets schuin waardoor hij even iets van zijn lijn af moest wijken. Ondanks dit stuurde hij zijn Husqvarna FC 450 toch als derde door de eerste bocht. Met een goed ritme wist hij in de beginfase goed stand te houden op een derde plaats maar later in de wedstrijd moest hij toch nog twee plaatsen afstaan waardoor hij als vijfde werd afgevlagd.

Tussen de manches in had van Berkel het circuit goed bekeken en was er klaar voor om er tegenaan te gaan. Hij pakte een hele goede start en dook naast Glenn Coldenhoff de eerste bocht in. In de eerste vijftien minuten reed hij sterk en wist hij goed stand te houden op een tweede plaats. Maar omdat hij in de laatste tien minuten toch wat foutjes begon te maken, moest hij Yentel Martens en Jeffrey Dewulf laten passeren. Omdat Lars niet lekker meer in zijn ritme zat, moest hij ze laten gaan en concentreerde zich op het binnenhalen van de vierde plaats. Dit lukte en hiermee werd de crosser uit Veghel vijfde in het dagklassement.

De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500cc is op zondag 27 mei in Harfsen.

Daguitslag ONK 500cc in Rhenen:
1 Glenn Coldenhoff 100 Pnt
2 Yentel Martens 86 Pnt
3 Sven van der Mierden 81 Pnt
4 Jeffrey Dewulf 79 Pnt
5 Lars van Berkel 74 Pnt

Recent Posts