In Uncategorized

Rick Wennekes van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in zijn thuiswedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 125cc in Mill zijn beste resultaat ooit weten te behalen.

Bij de tweede wedstrijd van het kampioenschap in Oldebroek reed hij weer zijn eerste wedstrijd na zijn schouderblessure, nu een maand later wist hij in dit sterk bezette deelnemersveld een manche achtste te worden!

Nadat Rick in de tijdtraining een negentiende neer had weten te zetten, begon hij goed aan de eerste manche. Even verloor hij een paar posities maar met een goed ritme wist hij deze in het resterende deel van de wedstrijd weer terug te pakken en kwam op een zestiende plaats over de finish. In de tweede manche was zijn start opnieuw goed maar ditmaal kwam hij ook goed door de eerste bocht. Daarnaast wist hij gelijk een paar plaatsen winst te boeken en schoof door naar voren. Met een goed ritme ging hij over het inmiddels zwaar geworden circuit en wist er een hele sterke achtste plaats waarmee hij de derde Nederlander was.

Door zijn sterke optreden in de tweede manche eindigde Rick in het dagklassement op een twaalfde plaats. ‘’Ik ben super tevreden en we blijven hard werken om deze stijgende lijn vast te kunnen houden,’’ vertelt Rick na de wedstrijd.

Ook Lars van Berkel kwam sterk voor de dag in de 500 klasse. De crosser uit Veghel opende sterk door in de tijdtraining in een veld vol Grand Prix-rijders een achtste tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij vanaf een vijftiende plaats terug naar een tiende positie totdat hij problemen kreeg met zijn voorvorkpoot waardoor zijn voorrem niet meer functioneerde. Dit had tot gevolg dat hij een keer de bocht miste en zijn motor stil remde. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren maar van Berkel kwam sterk terug en wist er nog een twaalfde plaats uit te halen.

In de tweede manche pakte hij een betere start en reed hij een hele constante wedstrijd. Dit resulteerde in een tiende plaats, wat ook zijn positie in het dagklassement was.

Recent Posts