In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de eerste wedstrijd om de ADAC Masters Series in Furstlich Drehna op een zesde plaats geeindigd. Van Berkel moest in de eerste manche vanaf een achttiende plaats terug naar voren komen en zag zijn wilskracht beloond worden met een achtste plaats. In de tweede manche zorgden een goede start en een goed ritme ervoor dat hij op een zesde plaats werd afgevlagd waarmee hij ook zesde werd in het dagklassement.

Het zandcircuit van Drehna lag er mooi bij toen op zaterdag de trainingen begonnen. Lars was gemotiveerd maar wilde daarnaast verder werken aan zijn rijstijl op de Husqvarna FC450. Hij kwalificeerde zich overtuigend door in zijn groep een zesde tijd neer te zetten. De tijd van Lars was scherp want hij zat hiermee in dezelfde seconde als Ken de Dycker die de snelste tijd in de groep neer wist te zetten.

De start van de eerste manche was goed maar helaas kwam hij niet lekker door de eerste bocht waardoor hij pas net in de top twintig aan de wedstrijd kon beginnen. In het sterke deelnemersveld lag het tempo hoog maar van Berkel vocht zich een weg naar voren. Daarnaast lette hij op zijn techniek en schakelde op tijd zodat hij het koppel van de motor goed benutte. Dit pakte goed uit en want na een sterk gereden wedstrijd kwam hijop een nette achtste plaats over de finish.

In de tweede manche kwam hij beter uit de start en kon hij als tiende aan de wedstrijd beginnen. De baan was ondertussen een stuk zwaarder geworden en hierop voelde van Berkel zich goed thuis. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken en eindigde op een mooie zesde plaats.

Met een 8-6 in de manches eindigde Lars ook in het dagklassement op een zesde plaats. Aankomend weekend zal de crosser uit Veghel deelnemen aan het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Mill.

Daguitslag ADAC Masters in Drehna:
1 Max Nagl 50 pnt
2 Henry Jacobi 44 pnt
3 Jeffrey Dewulf 38 pnt
4 Sven van der Mierden 36 pnt
5 Jens Getteman 31 pnt
6 Lars van Berkel 29 Pnt

Recent Posts