In Uncategorized

Lars van Berkel van het SKS Husqvarna team is in het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Westerbork op het podium geëindigd. In zowel de eerste als de tweede manche kwam Lars als derde over de finish en dit leverde hem ook in het dagklassement een derde plaats op.Ondanks de regen lag het zware zandcircuit “de Weidestukken” in Westerbork er goed bij en in de tijdtraining wist Lars een derde tijd op de klokken te zetten. Ondanks dat de baan op sommige stukken ietwat verraderlijk was wist hij zijn eigen tijd enkele malen te verbeteren en was het gevoel goed.

Bij de start van de eerste manche kwam Lars meteen na het starthek in onbalans waardoor hij even van het gas af moest en als zevende door de eerste bocht kwam. Met een goed ritme duurde het niet lang voordat hij zich op wist te werken naar een derde plaats. In de beginfase hield hij de twee koplopers in het vizier maar na een kwartier wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe waardoor de rondetijden opliepen en Lars op gepaste afstand als derde werd afgevlagd.

Gebrand op een goed resultaat dook Lars in de tweede manche als derde de eerste bocht in. Meteen vloog hij erin en dit leverde zelfs nog even de leiding op in de wedstrijd. Ook nu merkte de Brabander dat je op een zware FC450 sneller moe wordt als op een MX2 motor en dit zorgde ervoor dat hij het tempo opnieuw moest laten zakken. Moegestreden kwam hij op een vierde plaats over de finish maar omdat de derde man werd gediskwalificeerd, schoof Lars nog een plaats op en werd als derde geklasseerd.

“Dit weekend heb ik weer een stap in de goede richting gemaakt. De snelheid is goed en ik leer steeds een beetje beter om mijn wedstrijd in te delen. Vaak begin ik te enthousiast maar op zo’n zware motor blaas je jezelf dan gewoon op,” aldus Lars die na zijn derde plaats in Westerbork nu op de tweede plaats staat in het Open Nederlands Kampioenschap 500cc. Aankomend weekend zal Lars in Duitsland actief zijn bij de eerste ADAC Masters wedstrijd van het seizoen, welke wordt verreden in Furstlich Drehna.

Daguitslag ONK 500cc Westerbork:
1 Sven van der Mierden 100 Pnt
2 Harri Kullas 90 Pnt
3 Lars van Berkel 82 Pnt
4 Roy van Heugten 73 Pnt
5 Mike Gijsbertsen 71 Pnt

Recent Posts