In Uncategorized

Lars van Berkel van het SKS Husqvarna team is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Heerde op het podium geëindigd. Van Berkel kwam in beide manches op een derde plaats over de finish, wat hem in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

De derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap werd verreden op het circuit van MSV NOV in Heerde. In de tijdtraining wist Lars een zesde tijd op de klokken te zetten, hiermee was hij niet echt tevreden en hoopte dan ook op een beter resultaat in de manches.

In de eerste manche pakte de crosser uit Veghel een redelijke start waarna hij als achtste uit de eerste paar bochten kwam. Vervolgens duurde het even voordat hij in de voorste gelederen terecht kwam en opdat waren de koplopers al uit het zicht verdwenen. Lars kon niet meer doen dan de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit te rijden en te kiezen voor een derde plaats.

Toen het starthek voor de tweede maal viel, zat Lars er beter bij en kon als zesde aan de wedstrijd beginnen. Meteen wist hij door te stoten naar de derde plaats en ging het duel aan met Sven van der Mierden en Harri Kullas. Helaas kwam Lars ten val toen hij een aanval inzette waardoor er een gat ontstond naar de twee leiders. Lars probeerde deze nog te dichten maar dit lukte niet waardoor hij wederom op een derde plaats over de finish kwam.

Met een 3-3 in de manches eindigde Lars op een tweede plaats in het dagklassement. Aankomend weekend zal Lars van start gaan tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Westerbork.

Open Nederlands Kampioenschap 500cc Heerde
1 Sven van der Mierden 95 pnt
2 Lars van Berkel 82 pnt
3 Roy van Heugten 73 pnt
4 Dietger Damiaens 72 pnt
5 René Boer 70 pnt

Recent Posts