In Uncategorized

Lars van Berkel van het SKS Husqvarna team is tijdens de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek op de achttiende plaats geëindigd.In de eerste manche werd de Husqvarna rijder twintigste en de tweede manche behaalde hij de dertiende plaats.

De tweede wedstrijd meetellend voor de Dutch Masters of Motocross werd verreden op het prachtige circuit “de Bargen” in Oldebroek. Een ijzersterk deelnemersveld had zich op paasmaandag verzameld en daardoor wist ook veel publiek de weg naar het circuit te vinden. In de tijdtraining wist Lars een keurige dertiende tijd op de klokken te zetten. De tijden lagen dicht bij elkaar en ondanks dat van Berkel geen perfecte ronde wist te rijden was het gevoel goed.

In de eerste manche kende Lars een vrij goede start en kwam als tiende uit de eerste bocht. Helaas kwam Maxime Desprey  in de tweede bocht recht voor Lars ten val waardoor hij hem niet meer kon ontwijken. Van Berkel werd van zijn motor gekatapulteerd en kwam hard op zijn schouder terecht. Gelukkig kon Lars zijn weg nog wel vervolgen maar al snel merkte hij dat de druk van de koppeling was verdwenen, dit maakte het extra moeilijk op het circuit met al haar krappe bochten en vele lijnen. Hierdoor remde Lars zijn machine enkele malen dood en kwam ook één keer ten val. “Ondanks dat ik lange tijd buiten de punten reed en geen koppeling had, gaf ik niet op en kon ik toch nog een punt meepakken,” aldus Lars.

Bij de start van de tweede manche kwam Lars dwars over het startveld waardoor hij opnieuw Maxime Desprey aantikte. Hierdoor was de start zeer slecht en kwam hij buiten de top vijfentwintig uit de eerste bocht. In de beginfase had Lars moeite met inhalen maar gedurende de manche wist hij zich toch nog terug te knokken naar de dertiende plaats. “Mijn rondetijden waren constant en werden gedurende de manche steeds beter” van Berkel vervolgt “daarnaast is een dertiende plaats natuurlijk niet verkeerd in dit sterke deelnemers veld. Maar toch voel ik dat er meer inzit, alles moet even op zijn plaats vallen. Nu heb ik steeds wel wat, of een slechte start, of een valpartij. Hard blijven werken en dan komt het vanzelf goed.”

Rick Wennekes maakte na een vervelende schouderblessure zijn comeback in Oldebroek. Voor dit weekend had hij pas drie keer met de motor getraind maar hij zag de wedstrijd als een goede training om zijn wedstrijdritme op te bouwen. Gedurende de dag boekte hij goede progressie en ging het rijden in iedere sessie beter. Omdat hij vanwege een veertigste trainingstijd in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten, moest hij beide keren in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Rick gaf wat hij had en wist er een 33ste en een 27ste plaats uit te halen.

‘’Ik denk dat we terug kunnen kijken op een hele leerzame dag en dat we zeker niet mogen klagen hoe het rijden gaat na pas drie keer getraind te hebben. Het wedstrijdritme was er totaal nog niet maar door deze wedstrijd zal het zeker sneller weer terug zijn,’’ vertelt Rick.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 500cc Oldebroek:
1 Jeffrey Herlings 50 pnt
2 Romain Febvre 44 pnt
3 Gautier Paulin 38 pnt
4 Shaun Simpson 38 pnt
5 Harri Kullas 30 pnt
18 Lars van Berkel   9 pnt

Recent Posts