In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de eerste wedstrijd van de Galvin Cup in Horst weten te winnen. Van Berkel had nog steeds iets last van zijn in Valkenswaard opgelopen duimblessure maar werkte twee constante manches af die hij winnend af wist te sluiten.

Voor aanvang van de training had van Berkel zijn duim ingetapet maar dit pakte niet goed uit. Hij miste hierdoor het gevoel met het stuur waardoor besloten werd om in de manches zonder taping van start te gaan. Wel wist de crosser uit Veghel een derde tijd neer te zetten waarmee hij in beide manches een ideale startplaats uit kon kiezen.

In zowel de eerste als de tweede manche wist van Berkel een goede start te pakken. Netjes rijdend op het zware zandcircuit werkte hij zich op naar de koppositie en bouwde een veilige voorsprong op. Ondanks zijn pijnlijke duim kon Lars een strak tempo rijden en wist hij de concurrentie op afstand te houden. Dit zorgde ervoor dat hij beide manches op zijn naam wist te schrijven en het maximale aantal punten scoorde.

Met een dubbele mancheoverwinning won Lars het dagklassement in Horst en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap. Op tweede Paasdag staat voor Lars de volgende belangrijke wedstrijd op het programma, dit is de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Het was een positieve dag voor mij vandaag. Door mijn duimblessure was het even afwachten hoe het zou gaan maar dit viel gelukkig allemaal mee. Voor mij was dit een perfecte training voor de volgende Dutch Masters in Oldebroek. Ik hoop dat mijn duim in de komende dagen helemaal kan herstellen zodat we de training weer volledig op kunnen pakken.’’

Daguitslag Galvin Cup Horst:
1 Lars van Berkel 120 Pnt
2 Mike Gijsbertsen 104 Pnt
3 Roy van Heugten 99 Pnt
4 Kim Savaste 89 Pnt
5 Kay Ebben 88 Pnt

Recent Posts