In Uncategorized

Lars van Berkel Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Valkenswaard laten zien dat hij de snelheid heeft om WK punten te kunnen scoren. In beide manches reed de crosser uit Veghel in de punten maar helaas door valpartijen kwam hij niet tot scoren.

Van Berkel werkte in de eerste manche een sterke beginfase af waarin hij vanaf een 23ste plaats terug reed naar een achttiende plaats. Echter door een kleine valpartij werd hij teruggeslagen naar een vierentwintigste plaats en duurde het even voordat weer terug in zijn ritme zat. Hij ging de strijd aan met de concurrentie om toch nog te proberen terug te komen tot in de punten. Echter in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel opnieuw. Hierdoor werd hij wederom ver teruggeslagen en kwam hij in de eerste manche niet verder dan een vijfentwintigste plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Na het vallen van het starthek zat hij er niet goed bij maar met een goed ritme kwam hij in de beginfase terug vanaf een vijfentwintigste naar een zeventiende positie. Netjes rijdend ging het helaas mis bij het springen van een aantal remknippen waarbij hij ongelukkig ten val kwam. Lars bezeerde hierbij zijn duim en heup en moest even terug naar de pits om zijn koppeling recht te laten zetten. Met een ronde achterstand kwam hij terug het circuit op en heeft vervolgens de hele manche achter Armanis Jasikonis, die elfde lag, gereden. Dit bewees wel dat het met de snelheid van Lars goed zat maar dat de valpartijen helaas roet in het eten hebben gegooid.

Na de manche heeft Lars een bezoek gebracht aan het ziekenhuis waar men geconstateerd heeft dat hij een skiduim heeft. Dit wil zeggen dat hij een gewrichtsbandje van het duimgewricht beschadigd heeft. Hij zal nu een aantal dagen met zijn duim in het gips moeten lopen waarna er vervolgens een kunststof brace aangemeten zal worden. Zoals het er nu naar uitziet zal van Berkel aankomend weekend alweer terug op de motor kunnen stappen.

Recent Posts