In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 450 in Markelo net buiten de top tien geeindigd.Van Berkel kende een moeilijke eerste manche maar sleepte er toch een veertiende plaats uit. In de tweede manche reed hij een sterke inhaalrace waarbij hij van rond de dertigste plaats helemaal terug reed naar een twaalfde positie.

Markelo was weer eens een wedstrijd waarbij er niet op bevroren ondergrond gereden hoefde te worden. Wel was de baan drassig waardoor er al snel sporen ontstonden. In de training slaagde Lars er niet in om een perfecte ronde neer te zetten maar ondanks dit wist hij in het sterke deelnemersveld, waarbij er veel rijders uit de top tien van het wereldkampioenschap aan de start stonden, een dertiende tijd neer te zetten.

De start van de eerste manche was redelijk goed en net buiten de top tien kon hij aan de wedstrijd beginnen. Door een aantal foutjes in de beginfase verloor hij zijn ritme en kreeg hierdoor last van harde onderarmen. ‘’Het circuit lag er heel moeilijk in en ik kwam niet verder dan een veertiende plaats waarmee ik absoluut niet tevreden was,’’ vertelt een teleurgestelde van Berkel.

Tussen de manches in had Lars de nodige rust genomen en begon zich op te laden voor de tweede manche. Toen het starthek naar beneden klapte, kwam hij goed weg maar omdat hij de rijder naast hem raakte, verloor hij veel plaatsen. Ook kwam hij niet lekker door de eerste paar bochten waardoor hij pas als dertigste aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk in de eerste ronde wist hij vele rijders te passeren en kwam als twintigste voorbij start/finish. ‘’Ik kon mijn opmars verder zetten en werkte mij terug op naar een twaalfde plaats. Even heb ik geprobeerd om het gat tot aan de elfde man te dichten maar helaas lukte dit niet waardoor ik ervoor heb gekozen om geen risico’s meer te nemen en te gaan voor een twaalfde plaats.’’

Met een 14-12 in de manches eindigde Lars op een elfde plaats in het dagklassement. ‘’Ik ben weleens veel slechter aan de Dutch Masters of Motocross begonnen. We blijven in de komende weken hard werken om ervoor te zorgen dat de vorm nog net iets beter wordt zodat we in Oldebroek weer een stap voorwaarts kunnen maken.’’

Aankomend weekend staat voor het Husqvarna SKS Racing NL team de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard op het programma.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 500cc Markelo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Gautier Paulin 44 Pnt
3 Max Anstie 40 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Shaun Simpson 31 Pnt
11 Lars van Berkel 16 Pnt

Recent Posts