In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Boekel opnieuw een podiumplaats weten te behalen. Van Berkel was in de eerste manche in gevecht om de tweede plaats maar kon nergens een plaats vinden waar hij deze over kon nemen en moest genoegen nemen met een derde plaats. In de tweede manche had hij een goed ritme in handen en had hij een kans om de wedstrijd te kunnen winnen, echter werd de manche door een rode vlagsituatie voortijdig afgevlagd waardoor hij als tweede finishte en derde werd in het dagklassement.

Het circuit van Boekel lag er in de ochtend verraderlijk bij tijdens de training. Door de nachtvorst op de dagen voorafgaande aan het evenement was het circuit opnieuw bevroren waardoor Lars zich voor de training had voorgenomen om netjes en beheerst te rijden. Dit lukte perfect want Lars kwam na verschillende snelle ronden uit op de snelste tijd.

Voor de eerste manche had Lars het circuit nog even goed bekeken en stond gedreven achter het starthek. Hij zat er goed vooraan bij en dook op een vierde plaats de eerste bocht in. Echter al vrij snel werd de wedstrijd door een rode vlagsituatie afgevlagd waarna er een herstart volgde. Ook bij de herstart kon hij in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Gedurende wedstrijd werkte hij zich op naar een derde plaats en begon druk uit te oefenen op de tweede man. Echter wat Lars ook probeerde, hij kon nergens een plaats vinden waar hij deze positie over kon nemen en moest genoegen nemen met een derde plaats.

De start van de tweede manche was beter en als derde dook hij het bos in. Gelijk stootte hij door naar een tweede plaats en ging in de aanval op de kopman. Een aantal keren zat hij er naast en het leek erop dat hij een goede kans op de overwinning had. Echter na tien minuten volgde een rode vlagsituatie waardoor Lars als tweede werd geklasseerd.

Met een 3-2 in de manches eindigde de crosser uit Veghel op een derde plaats in het dagklassement. ‘’Vooral in de tweede manche ging het rijden erg goed. Ik heb een goede voorbereiding achter de rug en ga met vertrouwen naar de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo,’’ vertelt een tevreden Lars van Berkel.

Aanstaande zondag staat voor het Husqvarna SKS Racing NL team de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo op de kalender.

Recent Posts