In Uncategorized
Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Gemert op het podium geeindigd. Na wat tegenslag in de eerste manche kwam hij hierin niet verder dan een zevende plaats. In de tweede manche reed hij strak, volgde de kopman en finishte op een tweede plaats. Deze resultaten leverden hem in het dagklassement een derde plaats op.

Door de strenge vorst van de afgelopen dagen was het circuit bevroren. Lars had zich voorgenomen om in de training geen gekke dingen te doen maar omdat hij het vermogen van zijn Husqvarna FC450 goed benutte op de baan veroverde hij de pole position.

In zowel de eerste als de tweede manche besloot Lars om vanaf de binnenzijde te starten. Beide keren zat hij er goed vooraan bij met de start. In de eerste manche stootte hij vanaf een derde plaats gelijk door naar de koppositie maar helaas ging het niet veel later mis. ‘’In de startbocht gleed ik weg waarbij mijn achterwiel vast kwam te zitten in een gleuf. Omdat mijn voorwiel tegen het afzettingsnet aanstond, duurde het even voordat ik weer weg was maar ondanks dit had ik nog steeds de aansluiting met de kopgroep. Ik probeerde op het gladde circuit zo laag mogelijk in toeren te rijden om zo grip te vinden. Dit had tot gevolg dat de motor een paar keer afsloeg en ik uiteindelijk zevende werd, waar ik absoluut niet tevreden over was,’’ vertelt Lars van Berkel.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Zijn Husqvarna vertrok als een speer bij de start en hij leek kopstart te gaan pakken. Omdat hij in de eerste bocht iets te ver door gleed, pakte hij niet de holeshot maar kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Heel even zakte hij terug naar een derde plaats maar niet veel later nam hij de tweede plaats terug in handen en ging achter de leider aan. Lang wist hij hem goed te volgen maar tot een inhaalactie kwam het niet waardoor Lars na een sterk gereden wedstrijd op een nette tweede plaats werd afgevlagd.

Met een 7-2 in de manches eindigde Lars op een derde plaats in het dagklassement. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder op het circuit van Boekel.

Daguitslag ONK 500 in Gemert:
1 Luca Nijenhuis 100 Pnt
2 Sven van der Mierden 86 Pnt
3 Lars van Berkel 79 Pnt
4 Santtu Tiainen 73 Pnt
5 Mike Gijsbertsen 73 Pnt

Recent Posts