In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing team is bij de wintercross in Groesbeek met de schrik vrij gekomen. Na een vijfde plaats in de eerste manche was hij in de tweede manche aan een hele sterke inhaalrace bezig totdat hij zijn motor op een gladde ijsplaat kwijt raakte en zwaar ten val kwam.

De strenge nachtvorst van de afgelopen dagen zorgde ervoor dat het circuit er in de tijdtraining deels bevroren in lag. Lars koos ervoor om geen enkel risico te nemen en klokte een zesde tijd, waarmee hij in beide manches alsnog een ideale startplaats uit kon kiezen.

Na een goede start in de eerste manche kon hij niet lekker in zijn ritme komen en kreeg te kampen met opgepompte armen. Dit zorgde ervoor dat hij het tempo moest laten zakken en moegestreden als vijfde over de finish kwam.

Dankzij de herstelproducten van Gelb was Lars alweer snel hersteld van zijn inspanningen en stond gemotiveerd achter het starthek voor de tweede manche. ‘’Het ging eigenlijk gelijk al mis over het hek toen een andere rijder tegen mij aan reed. Als laatste moest ik aan de wedstrijd beginnen en had gelijk een goed ritme in handen. Ondanks dat ik nog een foutje had gemaakt, werkte ik mijzelf terug op naar een derde plaats. Helaas ging het toen helemaal fout want op een gladde ijsplaat verloor ik de controle over de motor en kwam zwaar ten val,’’ vertelt een teleurgestelde van Berkel.

Lars had gelukkig niets aan de valpartij overgehouden en besloot terug het circuit op te gaan. Op karakter reed hij de wedstrijd uit maar door zijn valpartij zat er niet meer in dan een vijftiende positie.

Aankomende week zal Lars zo goed mogelijk proberen te herstellen van zijn valpartij zodat hij op zondag 25 februari met frisse moed van start kan gaan in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 450 in Gemert.

Recent Posts