In Uncategorized

Lars van Berkel van Husqvarna SKS Racing heeft zich in het sterke deelnemersveld van de internationale wedstrijd in Hawkstone Park goed staande weten te houden.

Van Berkel finishte in beide manches als dertiende en legde in de superfinale beslag op een twintigste plaats.

De dag begon moeilijk voor van Berkel want in de training kon hij absoluut niet lekker in zijn ritme komen waardoor er ondanks verwoede pogingen niet meer in zat dan een twintigste tijd. “Omdat het de eerste wedstrijd van het seizoen is, weet je dat dit kan gebeuren. Ik had veel last van mijn armen waardoor het zetten van een snelle ronde moeizaam verliep,” vertelt van Berkel.

Positief ging hij in de eerste manche van start. Met een redelijk goed ritme wist hij in de eerste helft van de wedstrijd op te klimmen naar een dertiende plaats. “Het rijden best lekker en ik heb gedurende de wedstrijd een aantal mooie gevechten gehad waarna ik als dertiende finishte.”

Ook in de tweede manche kwam de crosser uit Veghel als dertiende over de finish maar dit ging niet zonder slag of stoot. “Nadat ik een slechte start had genomen, remde ik de motor stil in de eerste ronde waardoor ik helemaal terug viel tot in de achterhoede. Ik kwam lekker terug naar voren totdat ik te kampen kreeg met een lekke achterband. Ondanks dit heb ik het tempo zo hoog mogelijk proberen te houden en wist er toch nog een dertiende plaats uit te halen.”

Aan het einde van de dag ging Lars van start tegen de beste rijders van de MX1 en MX2 klasse in de superfinale. Een goede start was belangrijk maar helaas moest Lars in dit sterke deelnemersveld in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Hij begon aan een inhaalrace maar merkte dat hij na een aantal ronden niet meer kon versnellen. De vermoeidheid begon hem parten te spelen waardoor van Berkel de wedstrijd zonder onnodige risico’s te nemen uit reed op een twintigste plaats.

Recent Posts