In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de loodzware strandrace van Le Touquet dicht bij een top tien plaats gekomen. Van Berkel reed een dijk van een wedstrijd waarin hij na drie uur strijden tegen de elementen op een twaalfde plaats over de finish kwam.

In de voorbereiding hadden Lars en het Husqvarna SKS team er alles aan gedaan om in deze prestigieuze wedstrijd zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Het team straalde rust uit en van Berkel begon dan ook met vertrouwen aan de wedstrijd. Hij startte rond de dertigste plaats, kwam in het tweede uur de top vijftien binnen en wist na een sterk eindschot op een mooie twaalfde plaats over de finish te komen.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Wat een wedstrijd, rond de dertigste plaats van start. In de tweede ronde ben ik een aantal keren op iemand gesprongen maar gelukkig liep ik hierbij geen schade op aan motor en lichaam. Ondanks dat ik later in de wedstrijd nog een aantal keren ten val kwam, ben ik toch teruggekomen naar een vijftiende plaats. Helaas kreeg ik na twee uur rijden last van flinke buikkrampen waardoor er niets anders op zat dan het te laten gaan. Het was niet echt een fijn gevoel om met een volle broek te moeten rijden maar van stoppen houd ik niet! Uiteindelijk als twaalfde binnen weten te komen! Ik ben helemaal kapot en leeg maar blik zeer tevreden terug op deze wedstrijd.’’

Commentaar Toine Uijttewaal (teameigenaar): ‘’We zijn zeer tevreden over het resultaat. Dit is een loodzware wedstrijd waarin je de conditie meer dan goed voor elkaar moet hebben. Lars heeft het fantastisch gedaan en ik zie het seizoen dan ook met vertrouwen tegemoet. Ook de Husqvarna maakte geen klap verkeerd en heeft hiermee nog maar eens bewezen dat hij tegen de zware omstandigheden van vandaag is opgewassen. Hans Koenen heeft de motor perfect geprepareerd en samen met Ronald van Liere en Axl van den Elzen hebben ze Lars vandaag goed bijgestaan om tot dit resultaat te kunnen komen. Ik wil het hele team en alle sponsoren bedanken voor de energie die we met ons allen in deze wedstrijd hebben gestoken want het is het meer dan waard geweest.’’

Lars zal zich nu gaan voorbereiden op de internationale wedstrijd in Hawkstone Park, Engeland, die op zondag 11 februari verreden wordt.

Uitslag Le Touquet:
1 Milko Potisek
2 Nathan Watson
3 Chamile Chapeliere
4 Daymond Martens
5 Victor Brossier
12 Lars van Berkel

Recent Posts