In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Boekel gedomineerd.

Teamgenoot Michel Schoenmakers had het in de MX2 klasse moeilijk om in zijn ritme te komen en strandde op een elfde plaats en Carsten Goedegebure werd veertiende in het dagklassement.

Sven kende een zeer sterke tijdtraining waarin hij maar liefst vier seconden sneller was dan de tweede man. Helaas ging het bij de start van de eerste manche helemaal mis want door een valpartij in de eerste bocht moest hij vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme baande hij zich een weg naar voren en na vier ronden wist hij de leiding in de wedstrijd over te nemen. Sven hield het tempo strak en wist de manche onbedreigd winnend af te sluiten. In de tweede manche zat hij er beter bij met de start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en liep met een strak tempo weg bij de concurrentie. Sven werkte een gecontroleerde wedstrijd af en zette zo ook de tweede manche naar zijn hand.

Michel Schoenmakers begon stroef aan zijn dag en kwam in de tijdtraining niet verder dan een veertiende tijd. Na een goede start in de eerste manche stuurde Michel zijn SKS Husqvarna als derde door de eerste bocht. Helaas kwam hij in het verloop van de wedstrijd meerdere malen ten val en kwam niet verder dan een vijftiende plaats. Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ook ditmaal zat Michel er na de start goed bij en ook het rijden ging beter in deze slotmanche. Op karakter reed hij zijn wedstrijd uit en kwam als negende over de finish. “Dit was een slechte dag en ik kon maar niet mijn ritme komen. Gelukkig ben ik in de eindstand wel vierde geworden,” aldus Michel.

Carsten Goedegebure had het in de training moeilijk op de baan en reed te gespannen. Ondanks verwoede pogingen om een snelle tijd neer te zetten, kwam hij niet verder dan een twintigste tijd. Ondanks dat hij geen ideale startplaats had, wist hij toch een redelijk goede start te pakken en kwam op een veertiende plaats uit de eerste ronde. Verschillende keren wisselde hij van positie en wist dit gevecht in zijn voordeel te beslissen en finishte met een redelijk grote voorsprong als veertiende. In de tweede manche pakte hij een super start en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Helaas maakte hij teveel fouten waardoor hij verschillende plaatsen prijs moest geven en als vijftiende over de finish kwam.

Daguitslag ONK MX1 Boekel:
1 Sven van der Mierden  100 pnt
2 Dennis Wiemann 90 pnt
3 Nino Dekker 79 pnt
4 Wessel Bosch 70 pnt
5 Gert Jan Assink 69 pnt

Daguitslag ONK MX2 Boekel:
1 Rene de Jong 91 pnt
2 Marcel Conijn 90 pnt
3 Roan van de Moosdijk 86 pnt
4 Roy van Heugten 76 pnt
5 Youri van ’t Ende 68 pnt
11 Michel Schoenmakers 58 pnt
14 Carsten Goedegebure 55 pnt

Recent Posts