In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de voorlaatste wedstrijd van de Galvin Cup in Berghem op het podium geeindigd.

Het ging niet helemaal van leien dakje in Berghem maar ondanks dat hij verschillende keren ten val kwam, wist hij met een derde en een tweede plaats in de manches toch tweede te worden in het dagklassement.

In de tijdtraining voelde de crosser uit Valkenswaard zich goed thuis op het circuit en klokte de snelste tijd. Met vertrouwen verliet hij het circuit en kon zich vol zelfvertrouwen gaan voorbereiden op de eerste manche!

In de eerste manche kwam Sven redelijk goed uit de start en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. Helaas kon hij hier niet lang van genieten want door een valpartij werd hij teruggeslagen tot buiten de top tien. Met een hoog tempo vocht hij zich terug naar een vijfde plaats totdat hij opnieuw ten val kwam. Sven liet zich niet uit het veld slaan en ging opnieuw in de achtervolging. Alles werd op alles gezet om nog zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken en kwam uiteindelijk uit op een derde plaats.

Toen het starthek voor de tweede maal viel pakte Sven kopstart en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij in de eerste ronde ten val en viel terug naar een achtste plaats. Strak rijdend werkte hij zich langs de rijders voor zich en had al snel de derde plaats terug in handen. Zijn opmars werd onderbroken toen hij nogmaals ten val kwam en opnieuw terug viel naar een achtste plaats. Na deze tweede valpartij herstelde hij zich goed en wist met constante rondetijden terug te komen naar een tweede plaats.

Met een 3-2 in de manches eindigde Sven op een tweede plaats in het dagklassement. De laatste wedstrijd om de Galvin Cup wordt op 29 oktober verreden in Meijel.

Daguitslag Galvin Cup Berghem:
1 Michael Hool 107 pnt
2 Sven van der Mierden 104 pnt
3 Kay Ebben 90 pnt
4 Lars van Berkel 86 pnt
5 Dylan van Veghel 84 pnt

Recent Posts