In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de laatste wedstrijd van de ADAC Masters Series in Holzgerlingen in de punten geeindigd.

Met een vijftiende en een achttiende plaats in de manches eindigde de crosser uit Valkenswaard op een zeventiende plaats in het dagklassement.

In het Zuid-Duitse Holzgerlingen werd afgelopen weekend de laatste wedstrijd verreden meetellend voor het ADAC Masters kampioenschap. Door een goede tijdtraining te rijden waarin Sven de dertiende tijd op de klokken zette, wist hij zich rechtstreeks te plaatsen voor de wedstrijd op zondag.

In de eerste manche kwam Sven niet lekker weg bij de start en moest van buiten de top dertig terug naar voren komen. Tijdens de eerste ronde wist hij vele plaatsen winst te boeken en kwam al op een 22ste plaats voorbij start/finish. Door een constant tempo te blijven rijden wist Sven zich in het vervolg van de wedstrijd op de te werken naar de zestiende plaats. In de laatste ronde wist hij nog een positie op te schuiven en kwam op een sterke vijftiende plaats over de finish.

Na zijn sterke inhaalrace in de eerste manche hoopte Sven op een betere start in de tweede manche. Helaas was dit tevergeefs want opnieuw zat hij er niet goed bij en daarnaast had hij in de beginfase moeite om in zijn ritme te komen. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en wist hij zich toch nog terug te knokken naar een achttiende plaats.

Met een 15-18 in de manches eindigde Sven op een zeventiende plaats in het dagklassement. Op 15 oktober zal van der Mierden zijn laatste wedstrijd van het seizoen rijden bij het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Boekel.

Michel Schoenmakers kwalificeerde zich in de Youngster klasse als tweede reserve voor de wedstrijd maar omdat er op zondag geen afmeldingen waren, mocht hij beide keren niet starten.

Daguitslag ADAC Masters Holzgerlingen:
1 Jeremy Seewer 47 pnt
2 Max Nagl 47 pnt
3 Hunter Lawrence 40 pnt
4 Filip Neugebauer 33 pnt
5 Dennis Ullrich 30 pnt
17 Sven van der Mierden 8 pnt

Recent Posts