In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS NL team heeft de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Markelo weten te winnen.

In beide manches wist hij als winnaar over de finish te komen en pakte hiermee het maximale aantal punten.

De voorlaatste ONK werd verreden in het bijprogramma van het wereldkampioenschap zijspancross en dit betekende dat er veel publiek was afgereisd naar Markelo. Het circuit lag er optimaal bij in het begin van de wedstrijddag en in de tijdtraining kwam Sven tot een tweede tijd.

Door scherp te reageren bij de start van de eerste manche pakte de crosser uit Valkenswaard kopstart maar door een foutje werd hij al snel terugverwezen naar een tweede plaats.  Sven wachtte niet en zette de kopman meteen onder druk. Toen hij de kopman had gepasseerd reed hij op zijn eigen tempo naar de finish en werd als winnaar afgevlagd.

Na zijn overwinning in de eerste manche was Sven er opgebrand om ook de tweede manche winnend af te sluiten. Na opnieuw een goede start stuurde hij zijn Husqvarna als tweede door de eerste bocht. Nadat hij enkele ronden op de tweede plaats had gereden nam Sven de leiding over en stond deze niet meer af. Met een hoog tempo reed de crosser uit Valkenswaard ver weg van de concurrentie en met bijna een minuut voorsprong werd hij als winnaar afgevlagd.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Sven op een tweede plaats. De laatste ONK MX1 van het seizoen wordt verreden op 15 oktober in het Brabantse Boekel.

Daguitslag ONK MX1 Markelo:

1 Sven van der Mierden 100 pnt

2 Rick Satink 90 pnt

3 Dennis Wiemann 82 pnt

4 Heiki Lang 76 pnt

5 Sven te Dorsthorst 71 pnt

Recent Posts