In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van de ADAC Masters op het circuit van Gaildorf in beide manches punten weten te scoren.

De eerste manche pakte Sven met een negentiende plaats twee punten maar in de tweede manche kwam hij in de modder ijzersterk voor de dag door als twaalfde over de finish te komen.

Afgelopen vrijdag reisde Sven af naar het prachtige, natuurlijke circuit van Gaildorf. Een circuit dat in het verleden vaak gastheer was van de Duitse Grand Prix en altijd garant staat voor veel sfeer. In de tijdtraining wist de rijder uit Valkenswaard enkele malen aan te zetten en dit resulteerde in een keurige twaalfde tijd waarmee hij zich rechtstreeks wist te kwalificeren voor de wedstrijd.
De start van de eerste manche verliep niet goed waardoor hij vanuit het achterveld terug naar voren moest komen. Dit lukte redelijk goed en elke ronde wist hij plaatsen door te schuiven. Met het ingaan van de laatste ronde zat van der Mierden op de eenentwintigste plaats maar door een laatste krachtsinspanning wist hij nog door te schuiven naar de negentiende plaats en twee punten te pakken.

Tussen de manches in begon het keihard te regenen waardoor de omstandigheden bijzonder modderig waren. Sven pakte een goede start in de tweede manche en begon rond plaats vijftien aan de wedstrijd. Hierna wist hij vrij snel op te klimmen naar de twaalfde plaats en deze positie wist hij de rest van de manche in handen te houden.  “Zo wat was die baan nat, niet normaal. De tweede manche was echt alleen maar overleven,” aldus de Husqvarna-rijder na afloop.

Met een negentiende en een twaalfde plaats in de manches kwam Sven in het dagklassement uit op een achttiende plaats.
Daguitslag ADAC Masters Gaildorf:

1 Max Nagl 50pnt

2 Stefan Ekerold 42pnt

3 Dennis Ullrich 39pnt

4 Jernej Irt 33pnt

5 Christian Brockel 20pnt

18 Sven van der Mierden 11pnt

Recent Posts