In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de internationale wedstrijd op de Keiheuvel in Mol goede resultaten neer weten te zetten.

In de sterk bezette MX1 klasse finishte Sven van der Mierden in beide manches als elfde. Michel Schoenmakers reed in de beginfase van de eerste manche MX2 op een zesde plaats maar viel door opgepompte armen terug naar een negende positie. In de tweede manche moest hij door een valpartij, waarbij hij met zijn hand klem kwam te zitten tussen de rem, voortijdig opgeven.

Nadat Sven in de tijdtraining een negende tijd neer had weten te zetten in het sterke deelnemersveld, begon de eerste manche met een tegenslag voor de crosser uit Valkenswaard. Bij de start raakte hij betrokken bij een valpartij en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd de ene na de andere rijder te passeren en kwam op een nette elfde plaats over de finish.

Tussen de manches in nam Sven zijn rust omdat hij wist dat de tweede manche een hele zware zou gaan worden. In de middenmoot kwam hij uit de start en begon aan een opmars naar voren. Door een klein foutje verloor hij weer twee plaatsen maar Sven bleef doorgaan en gaf niet op. Dit leverde hem in de slotfase nog een plaats winst op waardoor hij ook ditmaal als elfde binnen kwam. Met tweemaal een elfde plaats eindigde Sven ook in het dagklassement op een elfde plaats.

In de tijdtraining van de MX2 klasse was het erg druk op de baan. Michel ondervond hier hinder van en maakte in zijn snelle ronde teveel fouten waardoor hij niet verder kwam dan een dertiende plaats. Wetende dat er meer in zat bereidde hij zich vol goede moed voor op de eerste manche. Hij pakte een goede start en kon als zesde aan de wedstrijd beginnen. Omdat hij gelijk last kreeg van harde onderarmen verloor hij een aantal plaatsen en finishte op een negende plaats.

In de tweede manche kwam hij bij de start klem te zitten in de eerste bocht en moest hij in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en hij had al vele rijders weten te passeren toen hij ten val kwam. Omdat zijn hand hierbij klem kwam te zitten tussen de rem moest hij de wedstrijd met een van pijn  vertrokken gezicht verlaten.

Het Husqvarna SKS Racing NL team zal zich in de komende weken voorbereiden op de voorlaatste wedstrijd om de ADAC Masters Series in Gaildorf op 26 en 27 augustus.

 • Daguitslag Int. Motocross MX1 Keiheuvel in Balen
  1) Arminas Jasikonis 45 Pnt
  2) Max Nagl 44 Pnt
  3) Kevin Strijbos 43 Pnt
 • 4) Shaun Simpson 34 Pnt
 • 5) Filip Bengtsson 33 Pnt
  11) Sven van der Mierden 20 Pnt
 • Daguitslag Int. Motocross MX2 Keiheuvel in Balen
  1) Thomas Covington 50 Pnt
  2) Brent van Doninck 44 Pnt
  3) Tomas Kohut 34 Pnt
 • 4) Dovydas Karkas 34 Pnt
 • 5) Roy van Heugten 32 Pnt
  14) Michel Schoenmakers 12 Pnt
Recent Posts