In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in het wereldkampioenschap MXGP in Lommel zijn eerste WK punten in de MXGP klasse weten te scoren.

Van der Mierden pakte met een negentiende plaats in de eerste manche twee punten. In de tweede manche raakte hij bij de start betrokken bij een valpartij maar kwam toch nog sterk terug om uiteindelijk na nog twee valpartijen op een eenentwintigste plaats over de finish te komen, waarmee hij net niet tot scoren kwam.

De Grand Prix van België was voor Sven zijn tweede Grand Prix waar hij dit jaar aan deel nam. Na de thuiswedstrijd in Valkenswaard was het nu de beurt aan de zware zandbak van Lommel.

In de tijdtraining op zaterdag was het circuit door een stortbui omgetoverd in een modderpoel. Gelukkig slaagde Sven er meerdere malen in om aan te zetten waarna hij uitkwam op een keurige achttiende tijd. Ook in de kwalificatieheat wist hij er na een goede start een goede achttiende plaats uit te halen, wat hem vertrouwen gaf voor de manches op zondag.

In de eerste manche op zondag kwam Sven niet goed uit de start en aan het einde van de eerste ronde passeerde hij start/finish op een vierentwintigste plaats. Met een goed tempo werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een eenentwintigste plaats. Echter met nog twee ronden te gaan zag hij de twintigste man voor zich rijden  waarna hij alles op alles zette om deze nog te passeren. Toen hij deze rijder had weten te passeren, wist hij in de laatste ronde nog een plaats op te schuiven en kwam op een mooie negentiende plaats over de finish waarmee hij twee WK punten wist te scoren.
De tweede manche begon met een tegenslag want hij raakte betrokken bij een valpartij bij de start en moest een inhaalrace rijden. Al vrij snel had hij de aansluiting terug gevonden maar helaas kwam de crosser uit Valkenswaard op het loodzware circuit nog twee keer ten val waarbij veel krachten verloren gingen en hij opnieuw de achtervolging in moest zetten. In een manche waarin hij alles heeft gegeven, strandde hij uiteindelijk net buiten de punten op een eenentwintigste plaats.

In het dagklassement legde van der Mierden beslag op een 22ste plaats en kan tevreden terug blikken op zijn tweede Grand Prix in de MXGP klasse. Later dit jaar zal hij ook deelnemen aan de MXGP in Assen op 9 en 10 september.
Daguitslag MXGP in Lommel:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Glenn Coldenhoff 38 Pnt

4 Clement Desalle 31 Pnt

5 Gautier Paulin 29 Pnt

22 Sven van der Mierden 2 Pnt

Recent Posts