In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters MX1 op het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde op een knappe vierde plaats geeindigd.

In het sterke deelnemersveld wist van der Mierden in de eerste manche zesde te worden en kwam in de tweede manche als vijfde binnen. Ook Michel Schoenmakers deed het met een achtste plaats in de MX2 klasse voortreffelijk en Nick Horsten en Carsten Goedegebure wisten in de punten te finishen en eindigden op een negentiende en een twintigste plaats.

Sven van der Mierden pakte in de eerste manche een goede start en kwam op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd hoefde hij alleen fabrieksrijder Gautier Paulin nog voor te laten en eindigde als zesde. In de tweede manche reed hij lang op een zesde plaats. Gedurende de wedstrijd moest hij deze plaats afstaan maar omdat hij op het verraderlijke circuit netjes door bleef gaan, wist hij in de tweede helft van de wedstrijd mede door fouten van de concurrentie, nog twee plaatsen op te schuiven en kwam op een knappe vijfde plaats over de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement en werd hiermee zesde in de eindstand.

Na een slechte start in de eerste manche van de MX2 klasse kwam Michel Schoenmakers met een goed ritme naar voren en wist op een goede tiende plaats over de finish te komen. De start van de tweede manche was beter en wederom zat hij lekker in zijn ritme. Hij wist net als in de eerste manche op een tiende plaats over de finish te komen en werd hiermee achtste in het dagklassement. In de eindstand om de Dutch Masters of Motocross is Michel op een zeventiende plaats geeindigd.

De eerste manche van Nick Horsten begon met een tegenslag want al snel na de start kwam hij ten val en liep hierbij een kapotte rem op, wat het einde van de wedstrijd betekende. De start van de tweede manche was goed maar gelijk merkte Nick dat het rijden niet lekker ging en dit had tot gevolg dat hij last kreeg van harde onderarmen. Ondanks dit bleef Nick door knokken en wist er toch nog een vijftiende plaats uit te halen waarmee hij negentiende werd in het dagklassement en het kampioenschap op een twintigste plaats heeft afgesloten.

Carsten Goedegebure kwam in de eerste manche redelijk uit de start en kwam op een achttiende plaats uit de eerste ronde. Niet veel later kreeg hij een steen op zijn bril, wat tot gevolg had dat hij deze af moest zetten. Door het beperkte zicht, viel hij twee plaatsen terug en werd op een twintigste plaats afgevlagd. Na een mindere start in de tweede manche kwam hij met een goed tempo terug naar voren. Het rijden ging de hele manche lekker en dit zorgde ervoor dat hij op een zestiende plaats over de finish kwam. Met deze sterke tweede manche eindigde hij op een twintigste plaats in het dagklassement en is in de eindstand van de Dutch Masters op een zesendertigste plaats geeindigd.

Daguitslag Dutch Masters MX1 in Lichtenvoorde:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Max Nagl 44 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Sven van der Mierden 31 Pnt
5 Rick Satink 29 Pnt

Daguitslag Dutch Masters Lichtenvoorde MX2:
1 Brian Bogers 47 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 47 Pnt
3 Thomas Covington 40 Pnt
4 David Herbreteau 36 Pnt
5 Ruben Fernandez 31 Pnt
8 Michel Schoenmakers 22 Pnt
19 Nick Horsten 6 Pnt
20 Carsten Goedegebure 6 Pnt

Recent Posts