In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Lelystad een top drie plaats weten te behalen.

Na een moeilijke eerste manche waarin hij als vierde over de finish wist te komen, kwam hij in de tweede manche sterker uit de hoek en finishte toen als derde. Ook Michel Schoenmakers wist met een 8-6 in de MX2 manches in de top tien te eindigen. Nick Horsten blesseerde in de eerste manche zijn ribben maar wist op karakter zevende te worden in de tweede manche. Carsten Goedegebure had het moeilijk op het circuit en moest na twee matige starts genoegen nemen met een zeventiende en een 22ste plaats.

In de tijdtraining van de MX2 klasse wist Michel Schoenmakers een scherpe vierde tijd neer te zetten. Nick Horsten en Carsten Goedegebure konden hun draai nog niet echt vinden op het circuit en kwamen ondanks verwoede pogingen niet verder dan een vijftiende en een dertigste tijd.

Bij de start van de eerste manche was het Nick die van de drie rijders de beste start had genomen en reed vervolgens lang op een zevende plaats. Echter toen hij in de slotfase na een sprong verkeerd neer kwam, kreeg hij een harde klap in zijn ribben. Op karakter reed hij de wedstrijd nog uit maar meer dan een negentiende plaats zat er helaas niet meer in. Carsten kwam na een matige start terug naar een achtste plaats en Carsten passeerde de finishvlag op een zeventiende positie.

In de tweede manche zat Michel er veel beter bij na de start en wist na een constant gereden wedstrijd als zesde over de finish te komen. Nick had zijn ribben na de eerste manche gelijk gekoeld en door middel van tape spanning op zijn ribben gezet. Met een aantal pijnstillers achter de kiezen, reed hij een knappe tweede manche waarin hij van buiten de top tien terug kwam naar een zevende plaats. Na de wedstrijd is hij ter controle bij een arts geweest en die constateerde dat er veel vocht achter zijn ribben zit. Morgen zal hij opnieuw terug keren naar het ziekenhuis om alles nog een keer grondig te laten onderzoeken. Carsten had na een slechte start opnieuw veel werk te doen en strandde op een 22ste plaats. “Dit was echt niet mijn dag en ik had echt veel moeite met de baan,” aldus Carsten.

In de MX1 klasse begon Sven van der Mierden goed aan zijn dag en dit leverde hem een tweede plaats op in de tijdtraining. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en wist zich al snel op te werken tot in de top vijf. Echter door een valpartij verloor hij verschillende posities en verloor hij de kopmannen uit het oog. Gedurende de wedstrijd reed hij terug naar een vierde plaats maar omdat de drie koplopers al een te groot gat hadden weten te slaan, kon hij niet meer doen dan tevreden zijn met deze positie. Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij kwam rond de vijfde plaats door de eerste bocht maar werkte zich al snel op naar een vierde plaats en dichtte het gat tot aan de tweede en derde man. Na een mooie strijd wist hij de derde plaats over te nemen en wist deze positie vast te houden tot over de finish. Met een 4-3 in de manches eindigde Sven op een vierde plaats in het dagklassement en blijft hiermee op een tweede plaats staan in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap.

Volgend weekend zal het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start komen in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde.

 

Daguitslag ONK MX2 Lelystad:1 Roan van de Moosdijk 95 Pnt 2 Rene de Jong 95 Pnt 3 Sander Agard-Michelsen 79 Pnt 4 Eric Leijtens 76 Pnt 5 Roy van Heugten 74 Pnt 6 Michel Schoenmakers 68 Pnt 12 Nick Horsten 56 Pnt18 Carsten Goedegebure 44 Pnt

 

Daguitslag ONK MX1 Lelystad:1 Ceriel Klein Kromhof 95 Pnt 2 Rick Satink 88 Pnt 3 Luca Nijenhuis86 Pnt 4 Sven van der Mierden 79 Pnt 5 Bram van den Hoek 72 Pnt

Recent Posts