In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft zaterdag in Son het Open Nederlands Kampioenschap MX1 gewonnen.

In de eerste manche reed hij een aantal ronden aan de leiding maar werd toen gepasseerd en finishte als tweede. In de tweede manche nam hij opnieuw de koppositie in handen en wist toen na een eigen gereden wedstrijd als winnaar over de finish te komen.

In de ochtend had Sven zijn draai gelijk gevonden in de training en zette de snelste tijd op de klokken. Nadat hij voor de eerste manche een ideale startplaats had uitgekozen, vertrok zijn door 4-Stroke geprepareerde Husqvarna als een speer bij de start. Als leider kwam hij uit de eerste bocht en zette gelijk een hoog tempo in. In de eerste vier ronden wist hij goed stand te houden op de eerste plaats maar werd toen gepasseerd en viel terug naar een tweede positie. Sven probeerde aan te pikken maar dit lukte niet waardoor hij besloot om geen risico’s meer te nemen en de wedstrijd op een tweede plaats uit te rijden.

Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij met de start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Netjes rijdend wist hij de koppositie over te nemen en hield gedurende de wedstrijd goed stand op de eerste plaats. Tevreden wist hij de manche winnend af te sluiten en pakte hiermee ook de zege in het dagklassement.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezet Sven de tweede plaats. Aankomend weekend zal het team aan de start komen in de ADAC Masters Series in Gaildorf.

Daguitslag ONK MX1 in Son:
1 Sven van der Mierden 95 Pnt
2 Rick Satink 95 Pnt
3 Heiki Laing 79 Pnt
4 Gert Jan Assink 74 Pnt
5 Joey Bak 67 Pnt

Recent Posts