In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een succesvol weekend achter de rug.

In het ONK MX2 in Mill wist Nick Horsten zijn eerste podiumplaats van het seizoen te behalen met een derde plaats, Michel Schoenmakers werd in beide manches vierde en Carsten Goedegebure werd elfde in het dagklassement. Sven van der Mierden kende een bewogen dag bij de tweede wedstrijd van de Galvin Cup in Stevensbeek maar wist met een 2-4 in de manches toch derde te worden!

De dag in Mill begon goed want in de tijdtraining wisten alle drie de rijders een tijd in de top tien neer te zetten: Nick 7, Michel 9 en Carsten 10. Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte was het Nick die de beste start had genomen en als leider de eerste bocht in dook. Hij kon dit een aantal ronden vasthouden maar verloor door een aantal foutjes zijn ritme en werd gepasseerd. Hij herstelde zich goed en wist de tweede plaats vast te houden tot over de finish. Ook Michel zat er goed bij na de start en reed in de beginfase op een derde plaats. Omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen, verloor hij gedurende de wedstrijd een positie en werd als vierde afgevlagd. Carsten reed een hele sterke inhaalrace en kwam van rond de vijfentwintigste plaats terug naar een mooie elfde positie.

Ook in de tweede manche liet Horsten zien dat zijn SKS Husqvarna gigantisch goed loopt want ook ditmaal wist hij kopstart te pakken. Jammer genoeg maakte hij in de beginfase teveel fouten waardoor hij zijn ritme verloor en plaatsen prijs moest geven. Toch wist hij er een zevende plaats uit te halen en werd hiermee derde in het dagklassement. Michel kwam als vierde uit de start en reed een constante en een goede wedstrijd, wat hem opnieuw een vierde plaats opleverde. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement. Carsten zat er ditmaal beter bij na de start maar door een zwakke beginfase viel hij terug tot in de achterhoede. Met snelle rondetijden kwam hij naar voren en door te blijven knokken tot aan de finishvlag wist hij er een dertiende plaats uit te halen, waarmee hij elfde werd in het dagklassement.

Sven van der Mierden kwam aan de start in de tweede wedstrijd om de Galvin Cup in Stevensbeek. Hij begon scherp aan de dag door in de training de snelste tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start en wist al vrij snel de koppositie in handen te nemen. Netjes rijdend wist hij de koppositie vast te houden totdat Filip Bengtsson hem wist te passeren. Sven bleef zijn eigen wedstrijd rijden en sloot de manche af op een nette tweede plaats.

In de tweede manche kreeg hij een flinke tegenslag te verwerken want in de beginfase verloor hij bij het passeren van een rijder de controle over de motor en kwam op hoge snelheid in aanraking met de jurybus. Omdat de wedstrijd gelijk werd afgevlagd, kon Sven toch nog deelnemen aan de herstart, wel op de reservemotor want de andere motor had veel schade opgelopen. De organisatie besloot dat Sven vanaf de tweede startrij moest starten. Dit betekende dat een goede start was uitgesloten en dat hij een inhaalrace moest rijden. Op het loodzware circuit kwam hij gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren en wist de manche toch nog op een nette vierde plaats af te sluiten, waarmee hij in het dagklassement op een derde plaats eindigde.

Ook Michel Schoenmakers kwam op zijn MX2 machine aan de start in deze gecombineerde MX1/MX2 klasse. Van de 46 rijders wist hij in de training een elfde tijd neer te zetten. In de eerste manche wist hij na een redelijke start en een lekker tempo op een elfde plaats over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij na een valpartij in de eerste ronde helemaal vanuit de achterhoede terug naar een twaalfde plaats en kan hiermee terugblikken op een goede wedstrijd!

Aanstaande zaterdag staat voor Sven de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 op het programma in Son. De MX2-rijders hebben hun volgende ONK wedstrijd pas op 8 juli in Lelystad.

Recent Posts