In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Rhenen op een tweede plaats geeindigd.

Van der Mierden reed een ijzersterke wedstrijd want nadat hij in de eerste manche achter drievoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings tweede was geworden, kwam hij in de tweede manche vanaf een laatste positie terug om opnieuw als tweede afgevlagd te worden.
Van der Mierden was gelijk in de training al in zijn element op het circuit. De baan was hard en is erg technisch en hierop voelde Sven zich goed thuis. Tijdens de training voerde hij het tempo op en wist er een aantal snelle tijden uit te persen. Dit zorgde ervoor dat hij met een tweede tijd in beide manches als tweede op mocht rijden naar het starthek.
Bij de start van de eerste manche zat Sven er goed vooraan bij en dook als tweede de eerste bocht in. In de beginfase probeerde hij Jeffrey Herlings zo goed mogelijk te blijven volgen en dit had als voordeel dat hij weg liep bij zijn achtervolgers. Sven reed verder zijn eigen wedstrijd en kwam na een foutloze manche op een mooie tweede plaats over de finish.
In de tweede manche was er meer werk aan de winkel voor Sven. Hij kwam bij de start ten val en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Alles werd op alles gezet om nog zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Dit lukte goed want in de slotfase kreeg hij de aansluiting met de tweede en derde man. Toen hij de derde man had gepasseerd ging hij in de aanval op Rick Satink die zich niet zomaar gewonnen gaf. Toch was het Sven die het gevecht in zijn voordeel wist te beslissen en opnieuw op een tweede plaats over de finish wist te komen.
Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een tweede plaats en nam tevreden plaats op het podium!
Daguitslag ONK MX1 in Rhenen:
1 Jeffrey Herlings 100 Pnt
2 Sven van der Mierden 90 Pnt
3 Rick Satink 82 Pnt
4 Heiki Laing 76 Pnt
5 Dietger Damiaens 71 Pnt
Recent Posts