In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Veendam zijn allereerste zege in de 450 klasse weten te pakken.

Van der Mierden won beide manches en pakte hiermee het maximale aantal punten. Ook Michel Schoenmakers en Carsten Goedegebure presteerden met een vijfde en een elfde plaats in de MX2 klasse goed in Veendam, Nick Horsten legde beslag op een dertiende plaats in het dagklassement.

Het circuit van Veendam was met haar harde ondergrond en de technische elementen op het lijf geschreven van Sven. Dit liet hij in de tijdtraining gelijk zien door de snelste tijd op de klokken te zetten. Toen hij in de eerste manche kopstart wist te pakken, zette hij gelijk een hoog tempo in en begon weg te lopen bij de rest van het deelnemersveld. Omdat hij het tempo strak hield tot aan de finish, wist hij de manche met een voorsprong van 36 seconden winnend af te sluiten. De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal moest hij vanaf een achtste plaats terug naar voren zien te komen. Door een aantal mooie inhaalmanoeuvres in de eerste ronde wist hij al snel door te stoten naar de kopgroep en ging de strijd aan met Rick Satink voor de zege in de tweede manche. Sven slaagde er in om hem te passeren maar een gat slaan zat er ditmaal niet in. Satink gaf zich niet zomaar gewonnen en dit zorgde ervoor dat Sven het tempo tot aan de finish hoog moest houden. Dit deed hij en na een gecontroleerd gereden wedstrijd, kwam hij als winnaar over de finish. Met een dubbele manchezege won Sven het dagklassement en pakte hiermee zijn eerste zege in de 450 klasse.

Michel Schoenmakers had zijn draai gelijk gevonden op het circuit en wist in de tijdtraining van de MX2 klasse een vierde tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche ging het in de eerste vijftien minuten van de wedstrijd lekker maar daarna moest hij het tempo iets laten zakken. Toch wist Schoenmakers er een vijfde plaats uit te halen en legde hiermee de basis voor een goede eindklassering. In de tweede manche pakte hij op zijn goed geprepareerde SKS Husqvarna kopstart en wist in de eerste vijftien minuten aan de leiding te rijden. Omdat het in het tweede deel van de wedstrijd iets moeizamer begon te gaan, moest hij een paar plaatsen prijsgeven en kwam moegestreden op een vierde plaats over de finish. Deze resultaten bezorgden hem in het dagklassement een vijfde plaats.

Carsten Goedegebure reed in Veendam zijn beste wedstrijd van het seizoen. Helaas wilde het in de tijdtraining nog niet zo goed lukken waardoor hij niet verder kwam dan een 22ste tijd in de tijdtraining. Dit zorgde ervoor dat hij in beide manches geen ideale startplaats had. Ondanks dit kwam hij in de eerste manche toch op een veertiende plaats uit de eerste ronde en wist met een strak tempo terug te komen naar een mooie tiende plaats. In de tweede manche pakte hij een iets minder goede start en moest hij door een valpartij in de beginfase vanaf een 23ste plaats aan een inhaalrace beginnen. Met een goed ritme wist hij de ene na de andere rijder een plaats terug te verwijzen en kwam na een sterk gereden wedstrijd op een veertiende plaats over de finish. Met deze resultaten eindigde Goedegebure op een goede elfde plaats in het dagklassement.

Aanstaande donderdag zal het Husqvarna SKS Racing NL team met Sven van der Mierden aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Rhenen.

Recent Posts