In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross MX1 opgeklommen naar een zevende positie.

 

Hiermee is hij op dit moment de tweede Nederlander in het klassement. Afgelopen zondag wist van der Mierden tijdens de derde wedstrijd in Emmercompascuum negende te worden in het dagklassement en boekte hiermee twee plaatsen winst in de tussenstand. In de MX2 klasse wist Nick Horsten een manche vijftiende te worden en Michel Schoenmakers kwam in de tweede manche als zestiende over de finish. Ook Carsten Goedegebure deed het netjes en kwam in de tweede manche dicht bij een top twintig plaats.

Motodrome Emmen was gastheer voor de derde Dutch Masters van dit seizoen. Net zoals in Oss en Harfsen hadden we ook in Emmen goed weer en dit zorgde ervoor dat er veel publiek op de been was om het sterke internationale deelnemersveld in actie te kunnen zien.

In de training van de MX1 klasse had Sven de goede lijnen gelijk gevonden. In het sterk bezette internationale startveld kwam hij tot een keurige tiende tijd. In de eerste manche zat Sven er goed bij na de start maar gelijk in de beginfase verloor hij twee plaatsen waardoor hij op een tiende plaats uit de eerste ronde kwam. In het verloop van de manche verloor de SKS Husqvarna-rijder nog twee plaatsen maar zat wel vol in gevecht met de rijders voor zich. Helaas kwam hij samen met één van die rijders ten val. Ondanks dit wist hij er toch een elfde plaats uit te halen waarmee hij belangrijke punten scoorde voor het kampioenschap.

In de tweede manche zat Sven er minder goed bij na de start maar wist zich binnen een aantal ronden op te werken naar een twaalfde plaats. Helaas werd zijn opmars niet veel later onderbroken door een valpartij waardoor hij teruggeslagen werd naar een zeventiende plaats. Sven herpakte zich goed en wist na een sterk eindschot toch nog terug te komen naar een twaalfde plaats.

In de MX2 klasse stonden Nick Horsten, Michel Schoenmakers en Carsten Goedegebure aan de start in Emmen. Michel slaagde er na een aantal snelle ronden in om een scherpe twaalfde tijd op de klokken te zetten. Nick had een goed ritme in handen maar door wat tegenslag met andere rijders moest hij genoegen nemen met een zeventiende tijd. Carsten zette in de beginfase zijn snelste tijd neer en slaagde er ondanks verwoede pogingen niet meer in om deze te verbeteren. Hij kwalificeerde zich als achtentwintigste en mocht hiermee in beide manches vanaf de eerste startrij starten.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche wisten Michel en Nick een hele goede start te pakken. Met een goed ritme wist Michel zich al snel de top tien binnen te rijden. Echter op een negende plaats rijdend, schoot zijn hand van het stuur en kwam hierbij hard in aanraking met zijn voorremhendel. Met een van pijn vertrokken gezicht verdween Michel uit de wedstrijd en zag hiermee een mogelijke top tien plaats in rook op gaan. Nick kon niet lekker in zijn ritme komen maar wist zich toch vanaf een vijftiende plaats op te werken naar een twaalfde positie. In het tweede deel van de wedstrijd moest hij nog een paar plaatsen prijsgeven maar wist toch op een goede zestiende plaats over de finish te komen. Carsten kende een goede beginfase en kwam op een achttiende plaats uit de eerste ronde. Deze positie wist hij in de eerste tien minuten netjes in handen te houden totdat hij door een schuiver kostbare tijd verloor. Carsten hervatte de wedstrijd in de achterhoede en begon aan een inhaalrace. Alles gevend wist hij verschillende rijders terug te pakken en finishte de wedstrijd op een vijfentwintigste plaats.

Na hun goede starts van in de eerste manche kregen Michel en Nick bij de start van de tweede manche een tegenslag voor de kiezen. Beiden raakten betrokken bij een valpartij in de eerste bocht. Bij de valpartij raakte het achterwiel van Nick beschadigd waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Michel begon als laatste aan een inhaalrace en zette alles op alles om nog zover mogelijk terug naar voren te komen. Ondanks zijn pijnlijke hand ging hij er volledig voor en wist er toch nog een zestiende plaats uit te halen. Ook Carsten kwam niet helemaal lekker weg bij de start en kwam pas rond de vijfentwintigste plaats uit de eerste bocht. Met een strak tempo kwam hij terug naar een negentiende plaats maar helaas verloor hij in de slotfase nog twee plaatsen waardoor hij moegestreden als eenentwintigste over de finish kwam.

De finale van de Dutch Masters of Motocross wordt over twee maanden verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De eerstvolgende ONK MX1 en MX2 is aankomend weekend in Veendam.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross MX2 in Emmen:
1 Thomas Kjer Olsen 50 Pnt
2 Thomas Covington 44 Pnt
3 Brian Bogers 40 Pnt
4 Jago Geerts 33 Pnt
5 David Herbreteau 31 Pnt
18 Nick Horsten 6 Pnt
19 Michel Schoenmakers 5 Pnt

Daguitslag Dutch Masters of Motocross MX1 in Emmercompascuum:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Evgeny Bobryshev 42 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Max Anstie 36 Pnt
5 Romain Febvre 34 Pnt
9 Sven van der Mierden 19 Pnt

Recent Posts