In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de tweede wedstrijd om de ADAC Masters Series in Jauer net geen punten weten te scoren. In beide manches moest de rijder uit Valkenswaard een inhaalrace rijden en kwam zowel in de eerste als de tweede manche nog dicht in de buurt van de punten, wat resulteerde in een 22ste en een 21ste plaats. Michel Schoenmakers kreeg met tegenslag af te rekenen waardoor hij er niet in slaagde om zich te kwalificeren.

De kwalificatie verliep voor het team niet helemaal volgens plan. Ondanks verhoede pogingen wisten Michel en Sven zich in de tijdtraining niet rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. Beide rijders moesten in de laatste kans aantreden om alsnog een poging te doen om een plaats in de wedstrijd te bemachtigen.

Michel begon sterk aan de laatste kans van de youngsters en reed in de beginfase aan de leiding. Helaas kwam hij toen ten val maar verloor hierbij slechts 1 positie. Helaas was bij de valpartij zijn koppelingshendel afgebroken waardoor hij de wedstrijd moest staken en hij kwalificatie in rook op zag gaan. Sven reed in de laatste kans van de masters zijn eigen wedstrijd en wist als zevende te finishen, wat voldoende was voor deelname aan de wedstrijd op zondag.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Sven want hij kwam ten val en moest een inhaalrace rijden. Het rijden ging lekker en met een goed ritme wist hij terug te komen naar een negentiende plaats. Helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij waardoor hij werd teruggeslagen naar een 23ste plaats. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij nog een rijder te passeren en kwam als 22ste over de finish.

Ook de tweede manche begon niet geheel vlekkeloos voor Sven want door een valpartij raakte hij langs de baan waardoor hij opnieuw vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Met een constant tempo kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar een eenentwintigste plaats en scoorde hiermee net geen punten!

Met een 22-21 in de manches eindigde de crosser uit Valkenswaard op een 23ste plaats in het dagklassement. In de komende anderhalve week zal het Husqvarna SKS Racing NL team zich voorbereiden op de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op 14 mei in Emmercompascuum.

Recent Posts