In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Marum top tien plaatsen weten te behalen.

Michel Schoenmakers, Nick Horsten en Carsten Goedegebure wisten alle drie een manche in de top tien te finishen. Helaas kenden ze in de andere manche wat tegenslag waardoor het gehoopte eindresultaat niet werd gehaald.

Afgelopen donderdag werd tijdens Koningsdag op circuit Trimunt de traditionele nationale motocross verreden. Het circuit lag er gezien de regen in de voorbije week goed bij en de vrijwilligers hadden als tip top voor elkaar.

Michel Schoenmakers kwam in de tijdtraining hard ten val op het verraderlijke circuit maar had toen gelukkig al een goede tijd gezet. Hiermee wist hij de training als tiende af te sluiten. In de eerste manche zat Michel er na de start meteen redelijk goed bij en wist een constante wedstrijd te rijden. Hiermee was hij niet geheel tevreden maar toch finishte hij als vijfde. In de tweede manche ging het rijden beter bij Michel maar kreeg hij na tien minuten wedstrijd af te rekenen met een klein mechanisch probleem. Hierdoor moest hij het tempo laten zakken en viel hij terug naar een drieëntwintigste plaats.

Nick Horsten begon de dag goed met een vijfde tijd in de training. Hierdoor kon hij een goede plek achter het hek uitkiezen. Toen het hek in de eerste manche viel was het Nick die de holeshot pakte, hierna wist hij twee ronden aan de leiding te rijden waarin hij zelfs een beetje wegliep bij de rest van het veld. Helaas kende hij daarna een klein verval en kwam hij ook nog ten val. Bij die val reed iemand over zijn Husqvarna heen en hierdoor moest hij de pits in voor een reparatie. Uiteindelijk kon hij de wedstrijd nog uitrijden maar zat er niet meer in dan de zesentwintigste plaats. In de tweede manche kende Nick een mindere start en moest hij vanaf een twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Na een goede, constante wedstrijd werd hij op een nette zevende plaats afgevlagd.

Carsten Goedegebure kende een moeizame tijdtraining. Het rijden ging niet lekker waardoor hij veel tijd verloor en er zat dan ook niet meer in dan een vijfentwintigste tijd. In de eerste manche zat hij er bij de start niet goed tussen maar wist al snel op te schuiven naar de veertiende plaats. Echter toen Carsten de aanval inzette op de dertiende man maakte hij een foutje en kwam ten val. Hierbij verloor Carsten veel tijd en hij moest vanaf een eenentwintigste plaats de wedstrijd hervatten. In de slotfase wist hij nog wat plaatsen goed te maken maar helaas kwam hij in de één na laatste bocht tijdens een inhaalactie in aanraking met een andere rijder en kwam opnieuw ten val. Hierdoor zat er niet meer in dan een twintigste plaats. In de tweede manche zat hij er bij de start beter bij en ging het rijden ook soepeler. Hierdoor wist Carsten in deze manche een keurige tiende plaats te behalen.

Dit weekend komen Michel Schoenmakers en Sven van der Mierden in actie bij de tweede wedstrijd om de ADAC Masters Series in Jauer.

ONK MX2 Marum
1 Marcel Conijn 91 Pnt
2 Rene de Jong 90 Pnt
3 Roy van Heugten 83 Pnt
4 Lars Griekspoor 73 Pnt
5 Ralph Slager 69 Pnt
11 Michel Schoenmakers 55 Pnt
13 Carsten Goedegebure 52 Pnt
14 Nick Horsten 49 Pnt

Recent Posts