In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een positieve Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard achter de rug. In de sterk bezette MXGP klasse wist Sven van der Mierden een manche 24ste te worden en Michel Schoenmakers slaagde erin om zich te kwalificeren in de druk bezette EMX250 klasse.

Sven van der Mierden is een hele ervaring rijker. Het was zijn eerste wedstrijd in de MXGP klasse en wist hierin netjes een manche als vierentwintigste te finishen. Nadat hij in de vrije training zijn tijd had genomen om het circuit te verkennen en zijn ritme op te bouwen, zette hij in de tijdtraining na verschillende snelle ronden een 27ste tijd op de klokken. In de kwalificatieheat kwam hij na een slechte start naar voren en wist nadat hij zijn eigen wedstrijd gereden had, als negenentwintigste over de finish te komen.

Onder toeziend oog van duizenden mensen ging hij van start in de eerste manche. In het zware geweld kwam hij niet goed uit de start maar wist gelijk de aansluiting te vinden met een groepje van rijders. ‘’Het rijden ging lekker totdat ik hard onderuit ging. Gelukkig kon ik gelijk verder en wist er nog een 29ste positie uit te halen. In de tweede manche zat ik er beter bij na de start. Met een goed ritme heb ik mijn eigen wedstrijd gereden en wist als vierentwintigste te finishen. Ik ben tevreden over het weekend en heb er zeker van genoten. Ik wil iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt.’’

Michel Schoenmakers slaagde erin om zich te kwalificeren in de EMX250 klasse. Er waren meer dan 85 rijders op deze wedstrijd afgekomen waarvan er slechts veertig een plaats verdienden voor de wedstrijd. Michel zette in zijn groep een nette tiende tijd neer waarmee hij zich ruimschoots kwalificeerde voor de wedstrijd.

In de eerste manche moest hij vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Omdat de verschillen bijzonder klein waren, viel het niet mee om in een hoog tempo plaatsen winst te boeken. Michel bleef knokken tot in de slotfase en wist er een achtentwintigste plaats uit te halen. In de tweede manche zat hij er een stuk beter bij na de start. Ook het rijden ging beter in deze manche en dit zorgde ervoor dat hij in dit sterke deelnemersveld op een 23ste plaats over de finish kwam.

‘’Het was moeilijk om het verschil te maken in zo’n sterk deelnemersveld maar ik ben heel tevreden over hoe het weekend is verlopen en over het rijden.’’

Het Husqvarna SKS Racing NL team zal op Koningsdag haar volgende wedstrijd rijden in Marum. Hier wordt op deze dag een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden!

Recent Posts