In Uncategorized

Niet veel deelnemers van de Grand Prix in Valkenswaard kunnen zeggen dat de wedstrijd bijna in hun tuin wordt verreden. Dit is voor Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team wel het geval want hij woont op slechts een paar honderd meter van het circuit. Van der Mierden maakt tot op dit moment een sterk seizoen door en staat na twee wedstrijden om de Dutch Masters of Motocross MX1 op een negende plaats in de tussenstand. Hiermee is hij achter Jeffrey Herlings de tweede Nederlander in de tussenstand.

‘’Het is tot op dit moment een super start van het seizoen geweest. Toen we besloten om de overstap te maken, weet je eigenlijk niet wat je kunt verwachten. Er werd gezegd dat de zwaardere Husqvarna FC450 beter bij mijn rijstijl past maar het moet dan toch eerst gebeuren. Qua deelnemers waren de eerste twee Dutch Masters wedstrijden erg sterk en ik ben dan ook zeer tevreden met het feit dat ik negende sta. Stiekem had ik het gehoopt maar met zoveel Grand Prix-rijders aan de start was ik er niet zeker van,’’ vertelt Sven.

Vorig jaar kwam van der Mierden in Valkenswaard aan de start in het EMX250 Kampioenschap omdat er toen geen plaats was in de MX2 klasse. Later in het seizoen slaagde hij er toen tijdens de Grand Prix van Assen wel in om met tweemaal een achttiende plaats zes WK punten te scoren. Dit weekend zal van der Mierden voor de eerste keer in zijn carriere starten in de sterk bezette MXGP klasse, een klasse waarin de beste rijders ter wereld het tegen elkaar opnemen en waarin de verschillen bijzonder klein zijn.

‘’Ik zie het in eerste instantie als een belevenis en het is mooi om mee te kunnen maken. De MXGP klasse is zo verschrikkelijk sterk dat je op voorhand denk ik geen verwachtingen hoeft te hebben. Het is mooi dat ik met deze wedstrijd mee kan doen en kan leren hoe het er in deze klasse aan toe gaat. Ik ga mijn uiterste best doen en wanneer ik in beide manches het beste uit mijzelf heb gehaald ben ik tevreden, ongeacht welke positie daar bij staat.’’

Naast van der Mierden zal ook Michel Schoenmakers voor het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start komen in Valkenswaard. Schoenmakers zal uitkomen in de EMX250 klasse, dat in totaal meer dan 100 inschrijvers heeft. Aangezien de beste veertig zich verzekeren van een startplaats zal er in de kwalificatie eerst flink gas gegeven moeten worden. ‘’Het is erg druk in deze klasse en het zal zeker een hard gevecht worden. Ik ga mijn best doen om mij te kwalificeren voor de manches en ik heb er enorm veel zin in. Valkenswaard is een circuit dat me altijd goed ligt en in het verleden heb ik hier altijd goede resultaten neer weten te zetten,’’ vertelt een ontspannen Michel Schoenmakers.

Schoenmakers begint steeds beter in vorm te komen en heeft er vertrouwen in dat het nog beter kan. ‘’Het rijden begint echt lekker te gaan nu en de snelheid begint er goed terug in te komen. Deze lijn gaan we zeker doortrekken met Hans Koenen en Toine Uijttewaal. Vorig jaar deden we alles zelf en toen hebben we een aantal keren pech gekend met het materiaal. Door de goede structuur binnen het team merk je dat dit allemaal beter geregeld is dan vorig jaar. Ik ben super tevreden over mijn Husqvarna motoren en de samenwerking verloopt perfect. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen nog stappen kunnen zetten.’’

Op zaterdag staan in Valkenswaard de kwalificaties op het programma en staat er voor Michel al een manche op het programma. Op zondag rijdt hij de tweede manche en voor Sven staan dan zijn beide manches op het programma. Mocht u meer willen weten over de Grand Prix van Valkenswaard dan kunt u kijken op www.gpvalkenswaard.nl

Recent Posts